Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.09.2020 11:05

Novú cyklotrasu do Tomčian otvorili pre verejnosť


Ilustračná snímka


Martinčania môžu od piatka využívať novú cyklotrasu a chodník pre peších z centra mesta do Tomčian. Otvoril ju primátor mesta Ján Danko.


„Cyklotrasa a chodník pre peších boli projektom, na ktorý Martinčania dlho čakali, a ja som nesmierne rád, že sa nám podarilo bezpečne prepojiť dve rýchlo sa rozvíjajúce mestské časti. Verím, že v najbližších mesiacoch budem môcť predstaviť aj iné projekty, ktoré zlepšia kvalitu života v meste,“ povedal martinský primátor.       

Oba chodníky vybudovali pozdĺž cesty v smere od Martina do Tomčian. Začiatok stavieb je pri vjazde na odstavnú štrkovú plochu, ktorá sa nachádza za Národným cintorínom, a koniec pri plánovanom vjazde na súkromné parcely. Cyklistická komunikácia je obojsmerná s dvomi protismernými pruhmi širokými 1,5 metra. Celková prejazdná šírka cyklistickej komunikácie je tri metre.       

„Od cesty je cyklotrasa oddelená trávnatým pásom v šírke jeden meter. Od chodníka pre peších je cyklistická komunikácia oddelená špeciálnou dlažbou pre nevidiacich a slabozrakých – pásom varovnej dlažby a pásom vodiacej dlažby,“ načrtla hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová s tým, že súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava.       

Vybudovanie projektu predstavovalo investičný náklad vo výške 367.000 eur. „Podpora rozvoja športovej infraštruktúry je jednou z kľúčových oblastí, o ktorej intenzívne diskutujem s odborníkmi, obyvateľmi a podnikateľmi pôsobiacimi v meste. Som si istý, že už v nasledujúcich mesiacoch sa nám podarí identifikovať nové projekty, ktoré posunú Martin opäť kúsok vpred aj v tejto oblasti,“ doplnil martinský primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Nový primátor J. Danko sa ujal funkcie
Novozvolený primátor Martina Ján Danko (nezávislý) sa ujal funkcie na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Na primátorskom poste vymenil Andreja Hrnčiara, ktorý po troch volebných obdobiach už nekandidoval.
viac
23.02.2019
O členstvo v komisiách primátora prejavilo záujem 190 ľudí
Záujem o členstvo v komisiách primátora mesta Martin Jána Danka prejavilo záujem 190 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
13.08.2019
V lokalite Pltníky poklepali základný kameň športového areálu
Poklepaním základného kameňa sa v pondelok oficiálne začala výstavba nového športového areálu v martinskej lokalite Pltníky. V prvej etape tu vyrastie moderné futbalové ihrisko s umelou trávou, tribúny, zázemie i parkovisko.
viac
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %