Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
08.03.2016 12:00

Novú protipovodňovú výbavu dostali ďalšie desiatky obcí


Protipovodňové vozíky si prevzali zástupcovia 38 stredoslovenských a východoslovenských obcí. (Foto: archív)


Vozíky a iná technika putovala za posledné mesiace do stoviek obcí po celom Slovensku vďaka projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, ktorý bol súčasťou operačného programu Životné prostredie v minulom programovom období 2007 - 2013.


Užitočné vybavenie, ľahká manipulácia a priama dostupnosť v obciach. To sú výhody nových protipovodňových prívesných vozíkov, ktoré si 2. marca prevzali zástupcovia 26 samospráv z okresov Košice, Michalovce, Sobrance, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica a Trebišov. „Každoročne si povodne na Slovensku vyžiadajú obrovské materiálne škody, nehovoriac o nenávratných škodách na zdraví a životoch obyvateľov. Verím, že táto nová a moderná technika bude pre ďalších 26 obcí a miest prínosom a pomôže im účinne zvládnuť krízové situácie,“ povedal štátny tajomník ministerstva vnútra Marián Saloň.

V Obecných novinách 9-10/25016 na str 19.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2024
V aplikácii NKÚ môžete zistiť, či je vaša obec kvalitným miestom pre život
Aké bodové hodnotenie z pohľadu kvality života má obec či mesto, v ktorom žijete, si oddnes viete overiť vo webovej aplikácii Najvyššieho kontrolného úradu SR MuMAP (Municipalities on Map).
viac
15.10.2024
Športoviská v správe Košíc sprístupňujú cez mobilnú aplikáciu
Na viaceré športoviská v správe mesta Košice sa po novom možno dostať prostredníctvom takzvaných inteligentných zámkov, ktoré sú ovládané pomocou mobilnej aplikácie. Magistrát si od toho sľubuje zvýšenie čistoty aj lepšiu využiteľnosť športovísk počas večerných hodín a víkendov.
viac
15.10.2024
ZMOS žiada vyplatiť jednorazové odmeny pre zamestnancov, inak rozpočet nepodporí
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) žiada vládu SR, aby vyplatila jednorazové odmeny pre zamestnancov v samosprávach, inak návrh rozpočtu na rok 2025 nepodporia. Jednorazové odmeny by mali byť vo výške 800 eur, čo predstavuje celkovo sumu 87 miliónov eur.
viac
15.10.2024
Mesto Trebišov vyzýva na celoplošnú deratizáciu živočíšnych škodcov
Trebišov vyzýva fyzické osoby, právnické osoby a fyzické osoby - podnikateľov, aby v čase od 15. 10. do 15. 11. vykonali deratizáciu v objektoch v ich vlastníctve, správe a nájme. Stať sa tak má prostredníctvom odborne spôsobilej osoby na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %