Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.11.2021 04:25

Nový dopravca v Nitre už prijíma žiadosti o dopravné karty


Snímka zdroj: (tasr).


Nový dopravca, ktorý bude od nového roku prevádzkovať mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Nitre už začal s vydávaním dopravných kariet. Podľa radnice už spoločnosť Transdev Slovensko eviduje viac ako 1100 žiadostí.


Ako informoval mestský úrad, záujem o nové karty je veľký, zároveň však pripomenul, že predplatné lístky vydáva až do konca roka aj súčasný dopravca Arriva Nitra. „Tieto riadne platia až do ich plánovaného konca platnosti. To znamená, že držitelia mesačných, štvrťročných a polročných lístkov ich môžu používať aj po zmene dopravcu a novú kartu si vybavia až krátko pred skončením platnosti lístka,“ informoval magistrát.

Mesto zároveň pripomenulo, že objednávky nových kariet aj ich neskoršie nabitie je možné aj cez internet. Cestovné sa okrem toho bude môcť platiť aj cez mobilnú aplikáciu. „Uvedomujeme si, že väčšina seniorov ostane verná dopravným čipovým kartám, a preto im chceme prechod čo najviac uľahčiť. Rada seniorov mesta Nitra bude cez svoje kontakty distribuovať starším ľuďom letáky a žiadosti na výmenu dopravnej karty. Seniorov budeme informovať aj prostredníctvom inzertného týždenníka, mestských rozhlasov a SMS systému,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2017
Mestskú hromadnú dopravu v Šali začína zabezpečovať elektrobus
Mestskú autobusovú dopravu v Šali začne zabezpečovať nový elektrobus. Premávať začne v piatok 30. júna v popoludňajších hodinách. „Prvé tri dni, teda do nedele 2. júla, bude elektrobus v Šali premávať zdarma,“ informovala hovorkyňa mesta Alexandra Szabová.
viac
23.10.2017
Nitra chce pokutovať každý výpadok spoja MHD sumou 1000 eur
Mestská hromadná doprava v Nitre by mala začať od 6. novembra tohto roka fungovať podľa pôvodného grafikonu a bez obmedzení.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
06.05.2021
Nitra oficiálne podpísala zmluvu s novým prevádzkovateľom MHD
Nitriansky primátor Marek Hattas v stredu oficiálne podpísal zmluvu so spoločnosťou Transdev Morava, ktorú pri podpise zastupoval jej konateľ Radim Novák. Tá bude od budúceho roka zabezpečovať pod Zoborom mestskú hromadnú dopravu (MHD).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %