Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.03.2024 11:10

Nový grantový program na pomoc deťom so znevýhodnením – prerozdelí 100-tisíc eur


Ilustračná snímka


Neziskové organizácie, centrá včasnej intervencie, centrá pre deti a rodinu ako aj ďalšie subjekty, ktoré sa vytrvalo venujú pomoci deťom so zdravotným znevýhodnením, získavajú nový zdroj podpory. Nadácia VÚB vyhlasuje prvý ročník grantového programu s názvom Každé dieťa má šancu.


Podporí v rámci neho prácu piatich organizácií na Slovensku, medzi ktoré prerozdelí celkovú sumu 100-tisíc eur. Žiadosť o grant je možné poslať do 2. apríla.

Nadácia VÚB sa rozhodla vyhlásiť novú grantovú výzvu a zamerať sa ňou na sociálnu sféru, ktorá nevyhnutne potrebuje aj zdroje podpory od firemných nadácií. Chce touto formou svojím dielom uľahčiť životnú situáciu rodinám, ktoré sa starajú o dieťa so znevýhodnením – aby mohlo žiť plnohodnotný život s čo najvyššou možnou mierou samostatnosti.

Nový grantový program Každé dieťa má šancu je určený pre neziskové organizácie, ktoré sa venujú deťom so zdravotným znevýhodnením ako aj deťom s vývinovými poruchami či poruchami správania. Žiadať o grant môžu posielať okrem iných aj centrá včasnej intervencie, nízkoprahové centrá, centrá voľného času, DSS, centrá pre deti a rodinu a v neposlednom rade aj stredné či vysoké školy. Organizácie sa môžu do grantovej výzvy zapojiť svojimi projektmi, ktorých zmyslom je vytvárať pre deti bezpečné a podporné prostredie pre špecifické liečebné terapie ako aj napredovanie v ich zručnostiach. Zámerom je tiež podporiť hľadanie nových spôsobov pre rozvoj osobnosti dieťaťa, a to aj cez jeho zapájanie do zmysluplných voľnočasových aktivít, stimulujúcich k prežívaniu spokojného a radostného detstva. Podporené môžu byť aj dobrovoľnícke aktivity a spoločné projekty akademického sektora a neziskových organizácií, ktoré poskytujú služby rodičom a deťom so znevýhodnením. Všetky žiadosti o grant musia byť zamerané na adresnú pomoc deťom a mladým ľuďom do 18 rokov.

Organizácia môže získať grant až do 20-tisíc eur

V rámci prvého ročníka svojho nového programu vyčlenila Nadácia VÚB na celkovú podporu sumu 100-tisíc eur. Odborná komisia vyberie spomedzi uchádzačov päť organizácií, z ktorých každá získa grant v maximálnej výške 20-tisíc eur. Uzávierka prijímania žiadostí cez elektronický formulár je 2. apríla 2024. Podporené aktivity v prospech zdravotne znevýhodnených detí budú prebiehať v období od júna do novembra tohto roku. Viac informácií pre záujemcov je k dispozícii na webovej stránke grantového programu. Výsledky doposiaľ realizovaných aktivít v sociálnej oblasti, za ktorými stojí Nadácia VÚB, približujú aj príbehy publikované v online magazíne Srdcovky.

 

Autor: (ts-Nadácia VÚB)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2019
Aktívne komunity môžu požiadať o podporu z balíka 120-tisíc eur
Otvára sa piaty ročník obľúbeného grantového programu Nadácie VÚB, ktorý poslal doteraz na riešenia pre lepší život v komunitách Slovenska už viac ako 430-tisíc eur.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
12.10.2021
Partner ZMOS: grantový program Nadácie VÚB pre Životné prostredie
Nadácia VÚB púšťa 2. ročník grantového programu Nadácie VÚB pre Životné prostredie.
viac
19.05.2022
Projekty zviditeľňujúce život v obciach a mestách môžu získať grant Nadácie ZSE
Projekty zviditeľňujúce a rozvíjajúce kultúrny, športový a komunitný život v obciach a mestách sa môžu uchádzať o grant. Nadácia Západoslovenskej energetiky (ZSE) vyhlásila šiesty ročník grantového programu Rozprúdime regióny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %