Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.04.2017 01:00

Nový koncept Bratislava Card rozšíril ponuku až za hranice mesta


Bratislava CARD.


Návštevníci Bratislavy a jej regiónu sa túto sezónu majú na čo tešiť. Vylepšená turistická karta Bratislava Card im prinesie viac ako 120 atraktívnych zliav, vrátane bezplatnej prehliadky mesta, vstupov do múzeí a galérii a cestovanie integrovanou dopravou v celom Bratislavskom kraji.


„Vkročili sme do druhej dekády tohto úspešného projektu, ktorý ponúka všetkým návštevníkom mesta možnosť spoznať lepšie a výhodnejšie Bratislavu a jej región. Je to znakom nielen dobrej spolupráce s našimi mestskými organizáciami, ale najmä signálom pre všetkých turistov, že mesto sa oplatí navštíviť aj na viac dní. Plníme tým náš cieľ a to predlžiť množstvo prenocovaní, čo sa pozitívne odrazí aj pri vyššom výbere daní z ubytovania. Tieto prostriedky potom vieme využiť v prospech mesta a jeho obyvateľov,“ hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Destinačná turistická karta Bratislava Card oslavuje 11. narodeniny a s ňou prichádza množstvo nových výhod. Minuloročný reštart karty priniesol nielen nový dizajn a silnejšiu marketingovú podporu, ale hlavne 30 % nárast jej predaja a vyšší záujem o spoluprácu zo strany možných partnerov. Vďaka tomu vytvorilo ponuku pre letnú sezónu 2017/2018 až 72 subjektov z verejného, štátneho a podnikateľského sektora. Popri úspešnej spolupráci Bratislava Tourist Board (BTB) s hlavným partner projektu Bratislavskou integrovanou dopravou (BID) pribudol Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako strategický partner.

„Sme radi, že návštevníkom mesta prinášame rok čo rok stále lepšiu a výhodnejšiu turistickú kartu. Je to náš hlavný marketingový projekt, a preto nám prirodzene záleží na tom, aby bola táto karta pre návštevníkov mesta stále atraktívnejšia. Tento rok prináša Bratislava Card najviac benefitov od jej vzniku a to viac než 120 zliav na atrakcie, tematické prehliadky mesta, reštaurácie, hotely a rovnako aj bezplatné vstupy do mestských múzeí a galérii, bezplatnú prehliadku až v 8 jazykoch a dopravu v celom Bratislavskom kraji,“ približuje A. Melicharová predsedníčka predstavenstva BTB.

Historicky prvýkrát sa do projektu aktívne zapojil Bratislavský samosprávny kraj, ktorý prostredníctvom Bratislavskej integrovanej dopravy rozšíril bezplatnú dopravu pre držiteľov Bratislava Card do celého regiónu. Návštevníci sa tak môžu bezplatne dostať do Modry, Pezinka či Senca, kde nájdu okrem ďalších turistických atraktivít aj ďalšie výhody a zľavy. „Vstupom Bratislavského samosprávneho kraja do spolupráce rozširujeme ponuku atraktivít aj v rámci regiónu, čím podporujeme celkovú návštevnosť. Turisti tak majú možnosť vidieť zaujímavosti a krásy nielen Bratislavy, ale aj širšieho okolia. Zvyšovaním ponuky a kvality služieb sa destinácia Bratislavský región stáva čoraz atraktívnejšou aj pre zahraničných návštevníkov, “ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Predaj karty je zabezpečovaný prostredníctvom Turistických informačných centier BTB, ako aj siete províznych partnerov, ku ktorým patria zákaznícke centrá dopravných uzlov a recepcie vybraných hotelov. Od novembra minulého roka bol spustený jej online predaj na stránke www.visitbratislava.com. Karta je pre návštevníkov mesta k dispozícii v troch variantoch a to je 1-dňová (15€), 2-dňová (17€) a najvýhodnejšia 3-dňová v cene 19€. V súčasnosti sa pripravuje pre kartu samostatná mobilná aplikácia, ktorá umožní nielen samotný predaj karty, ale bude slúžiť aj ako nástroj na akceptáciu zliav.

 

 

 

 

Autor: (Zuzana ONUFER, hovorkyňa primátora)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
28.12.2017
Regionálna karta prinesie návštevníkom Slovenského raja výhody
Každý, kto sa ubytuje v niektorom z partnerských ubytovacích zariadení v regióne Slovenského raja aspoň na dve noci, získa od 1. januára 2018 zdarma regionálnu turistickú kartu Slovenský raj & Spiš.
viac
08.12.2018
BSK: Dobré projekty môžu zabojovať o takmer trištvrte milióna
Projekty z oblasti kultúry a turizmu majú dva týždne na získanie finančnej podpory z bratislavskej župy. Žiadosti o poskytnutie dotácie z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry treba podať do 19. decembra a na podporu turizmu do 20. decembra.
viac
29.06.2022
Zažite letné dobrodružstvá na bicykli, v autobuse alebo na rieke
Leto je už v plnom prúde, žiakom sa končí škola a mnohí z vás určite premýšľate, kam ísť na letnú dovolenku. Ak ešte nie ste rozhodnutí, máme pre vás tipy v Bratislavskom kraji. Čo tak leto na bicykli alebo na vode?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %