Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.02.2021 12:40

Nový mestský informačný systém by mali realizovať už tento rok


Liptovský Mikuláš.


V Liptovskom Mikuláši by v tomto roku mali začať s realizáciou nového mestského navigačno-informačného systému.


Bude obsahovať moderné a jednotné prvky, zároveň sprehľadní mesto pre návštevníkov i domácich obyvateľov. Na sociálnej sieti o tom informoval liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

„Nekomerčný systém navedie k najvýznamnejším atrakciám, ale aj k dôležitým bodom záujmu, ktorých bude vyše 70. Najskôr pomôže pri všeobecnej orientácii motorizovaných návštevníkov mesta, v budúcom roku ho dobudujeme aj navigačným systémom pre peších,” konkretizoval primátor.

Blcháč verí, že po pandemických časoch pôjde o ďalší z impulzov, ktorý prebudí záujem turistov o Liptovský Mikuláš. Zároveň má prispieť k ich spokojnosti po návšteve mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
06.11.2020
V L. Mikuláši jazdí vysoko ekologický autobus
V uliciach Liptovského Mikuláša premáva vysoko ekologický elektrický autobus. Nasadili ho do testovacej prevádzky v rámci mestskej autobusovej dopravy (MAD).
viac
26.01.2021
Rok 2021 bude bez Európskeho hlavného mesta kultúry
Súčasná situácia neumožňuje priebeh plánovaných aktivít európskych hlavných miest kultúry 2021, a preto sa titul EHMK Nového sadu presúva na rok 2022 a v prípade miest Temešvár a Elefsina sa titul presunul na rok 2023.
viac
20.03.2023
Z mestských ulíc sa za dva roky podarilo odstrániť 50 autovrakov
Z ulíc Liptovského Mikuláša za dva posledné roky zmizlo viac ako 50 autovrakov. Informoval o tom primátor Ján Blcháč s tým, že ďalšie nepojazdné autá sú aktuálne v riešení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %