Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.04.2022 09:30

Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla


Snímka zdroj: (FB / Karlova Ves).


Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.


"Pokiaľ nepríde k prieťahom, park by mohol byť skolaudovaný v druhej polovici apríla. Najneskôr v máji by tak do nového parku mohli prísť prví návštevníci," spresnila karloveská samospráva.

Mestská časť navrhla hlavnému mestu pomenovať nový verejný priestor Park Suchá Vydrica. Mesto tento návrh akceptovalo, zaoberať sa ním však ešte bude mestská názvoslovná komisia.

"Zaujímavosťou nového parku bude aj platan na pamiatku herca Leopolda Haverla. Vysadia ho neďaleko miesta, kde stál jeho rodný dom. Naplnia sa tým želania pamätníkov na pripomenutie obľúbeného a známeho herca, ktorý bol Karlovešťanom," uviedla mestská časť.

V novom parku v marci a apríli finišovali stavebné práce. Mesto dokončovalo povrchy dopadových plôch, spevnené plochy, realizovalo drobné stavebné úpravy, skatepark a tribúnu.

Vytvorenie multifunkčného parku na Karloveskej ulici zabezpečuje Metropolitný inštitút Bratislavy vspolupráci smestskou časťou Karlova Ves a bratislavskýmmagistrátom. Okrem skateparku tu bude aj bežecká dráha či parkour plocha. Na opačnom konci detské ihrisko. V parku je aj takzvaná dažďová záhrada či sakurová alej.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2020
Pri križovatke Molecova-Karloveská bude aleja z japonských čerešní
Na ploche v blízkosti križovatky Karloveská – Molecova v bratislavskej Karlovej Vsi budú rásť sakury.
viac
02.11.2020
Rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne pokračuje prácami v interiéri
Rekonštrukcia bývalej Jurkovičovej teplárne v Bratislave, národnej kultúrnej pamiatky (NKP), naďalej pokračuje. Fasáda budovy je kompletne dokončená, práce však stále pokračujú v interiéri. Investor zároveň pripravuje budovy na kolaudáciu, rozdelená bude do viacerých fáz.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %