Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
04.03.2022 07:30

Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša je Nový Targ


Nový Targ.


Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša sa stal poľský Nový Targ. Návrh dohody o partnerských vzťahoch a spolupráci podpísali predstavitelia oboch samospráv. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.


Mestá doposiaľ spolupracovali na rôznych projektoch a chcú v tom pokračovať. "Naším zámerom je rozvoj cezhraničnej spolupráce pri čerpaní externých zdrojov financovania projektov," načrtol liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč. Priblížil, že Liptovský Mikuláš s Novým Targom realizoval napríklad projekt Skateboard bez hraníc, v rámci ktorého zmodernizovali skejtpark.

Hovorkyňa dodala, že najrozsiahlejšou aktivitou v rámci spoločných projektov boli dve etapy cyklochodníka z Okoličného do Liptovskej Ondrašovej. Výsledkom spolupráce je aj osadenie lavičiek a cyklostojanov v pešej zóne mesta.

Liptovský Mikuláš má v súčasnosti na Slovensku v partnerstve Galantu, Michalovce a Terchovú, v Poľsku Žywiec, v Českej republike Opavu, vo Fínsku Kemi, v Maďarsku Kiskőrös, v Grécku Kalamariu, v Srbsku Bačku Palanku a vo Francúzsku Annecy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2020
Náučný chodník ukončený výhľadňou otvorili v mestskej časti Hrabové
Náučný chodník Za krásami bytčianskej prírody, ktorý končí výhľadňou, sprístupnili v stredu v mestskej časti Bytče Hrabové. Oba prvky infraštruktúry sú hlavným výstupom spoločného projektu Bytče a poľského partnera Gminy Strumień.
viac
27.01.2021
ZMOS rozbieha spoluprácu so Slovnaftom
Združenie miest a obcí Slovenska začína rok 2021 spoluprácou s jedným z najväčších priemyselných podnikov na Slovensku – so spoločnosťou Slovnaft.
viac
23.07.2021
Medziobecná spolupráca má potenciál aj v rámci civilnej ochrany
Prieskum Združenia miest a obcí Slovenska venovaný civilnej ochrany poukazuje na mimoriadne významný priestor pre medziobecnú spoluprácu v rámci civilnej ochrany. Okrem toho poukazuje na význam komunitnej práce.
viac
01.12.2021
Kontroly NKÚ v samosprávach inšpirujú aj v zahraničí
Úloha najvyšších kontrolných inštitúcii v samospráve je nielen poukazovať na riziká spojené s činnosťou samosprávy, ale aj ponúkať riešenia na ich predchádzanie“, zhodli sa na tom predseda severomacedónskeho štátneho kontrolného úradu Maksim Acevski a podpredseda slovenského NKÚ Ľubomír Andrassy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %