Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
01.07.2023 09:05

NSK a ARRIVA pilotne zavádzajú taktovú dopravu na trase Nitra – Vráble – Levice


Ilustračná snímka


Nitriansky samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťami ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky spúšťajú od 1. júla pilotný projekt taktovej dopravy v regióne. Pevné intervaly medzi jednotlivými spojmi zjednodušia cestovanie a uľahčia ďalšiu integráciu verejnej dopravy v kraji.


Cestujúci na linke 403 468 Nitra – Vráble – Levice tak budú prví v celom kraji, ktorí si budú môcť vyskúšať prednosti taktovej dopravy. V rámci nej budú jednotlivé spoje odchádzať zo zastávok v pravidelných časových intervaloch – taktoch. V úseku Vráble – Nitra bude dĺžka intervalu medzi dvomi spojmi tridsať minút, v úseku Nitra-Levice budú spoje premávať v hodinovom takte, a to počas celého dňa. Ide o pilotný projekt, ktorého cieľom je zvýšiť atraktivitu verejnej dopravy a vytvoriť základ pre ďalšiu integráciu verejnej dopravy v Nitrianskom kraji.

Taktová doprava kladie väčšie nároky na kapacity dopravcu, preto je dôležité, aby jej zavádzanie prebiehalo postupne. Spoločne s objednávateľom regionálnej autobusovej dopravy, ktorým je Nitriansky samosprávny kraj, chceme však aj týmto spôsobom neustále zlepšovať služby pre cestujúcich a vychádzať v ústrety ich potrebám,“ povedal Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky.

Týmto pilotným projektom začíname realizovať našu víziu integrovanej dopravy, ktorá bude pohodlne, spoľahlivo a bezpečne spájať ľudí a komunity v celom Nitrianskom kraji. Naším cieľom je, aby mal každý obyvateľ nášho kraja jednoduchý prístup ku všetkým dopravným službám, aj keď ich ponúkajú rôzni dopravcovia, a aby ich mohol kombinovať podľa vlastnej potreby. Som rád, že ARRIVA plne podporuje túto koncepciu a je pre nás skutočným partnerom pri jej zavádzaní do každodennej praxe,“ povedal Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Podrobné informácie o cestovných poriadkoch a poskytovaných službách spoločnosti ARRIVA, ale aj o čipových kartách a výhodách ich používania majú cestujúci možnosť získať na stránke https://arriva.sk, ale aj prostredníctvom e-mailu na adrese informacie@arriva.sk či na linke zákazníckej podpory +421 915 733 733 od 8:00 do 20:00 každý deň vrátane víkendov a sviatkov. Cestujúci sa tiež môžu prihlásiť na odber noviniek na internetovej stránke www.arriva.sk/newsletter.

Autor: (ts-arriva)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
14.06.2021
Nebezpečný zjazd z R1 prestavajú najskôr o šesť až sedem rokov
Nebezpečný zjazd z rýchlostnej cesty R1 na Cabajskú ulicu v Nitre nebude v dohľadnom čase prestavaný na okružnú križovatku. Podľa ministerstva dopravy v súčasnosti nie je na prestavbu pripravená ani projektová dokumentácia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %