Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.12.2023 12:05

NSK nemá v budúcoročnom rozpočte peniaze na opravy ciest, vyčlení ich dodatočne


Ilustračná snímka, zdroj: TASR


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2024 investovať na údržbu ciest viac ako 14,2 milióna eur. Ako sa uvádza v schválenom rozpočte kraja, tieto financie sú určené na údržbu komunikácií a na zvislé a vodorovné dopravné značenie.


Viacerí krajskí poslanci pri schvaľovaní budúcoročného rozpočtu kraja upozorňovali na chýbajúce výdavky na rekonštrukcie ciest a mostov. "Na tento účel máme v rozpočte vyčlenenú nulu eur," konštatovali poslanci.         

Podľa slov riaditeľa Úradu NSK Petra Privalinca sú rekonštrukcie komunikácií II. a III. triedy prioritou kraja. "Aj napriek nulovej sume v rozpočte sme pripravení okamžite reagovať rozpočtovými zmenami a na tento účel financie uvoľniť. Daňový výber je na budúci rok plánovaný veľmi konzervatívne. Ak bude vyšší, NSK určite bude do opráv ciest a mostov investovať," zdôraznil Privalinec.         

Ako doplnil, Regionálna správa a údržba ciest (RSÚC) má na roky 2024 aj 2025 pripravený celý zásobník projektov. "Rovnako aj Úrad NSK má k dispozícii projektové dokumentácie, takže sa dokážeme okamžite zapojiť aj do výziev z programu Slovensko alebo z európskych fondov," dodal Privalinec.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2017
Handlová vyzvala obyvateľov, aby jej nahlasovali výtlky na komunikáciách
Samospráva Handlovej dnes spustila výzvu s názvom Jarný výtlkozber. Prostredníctvom nej žiada obyvateľov mesta, aby jej nahlásili výtlky na mestských komunikáciách po zimnom období.
viac
29.12.2020
NSK plánuje na budúci rok preinvestovať desiatky miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2021 investície do viacerých oblastí. Aj napriek tomu, že pre pandémiu ochorenia COVID-19 očakáva výpadok príjmov, na investičné akcie vyčlenil desiatky miliónov eur.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
28.04.2021
Banskobystrickí poslanci prerozdelili 1,5 milióna eur
Napriek koronakríze mesto Banská Bystrica skončilo uplynulý rok s prebytkom a poslanci tak v utorok na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) mohli prerozdeliť finančné prostriedky v objeme viac ako 1,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %