Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.09.2021 03:25

NSK podporí rekonštrukciu a výstavbu štadióna sumou 350-tis.eur


Ilustračná snímka, zdroj: Nové Zámky


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí projekt rekonštrukcie a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch.


Spolufinancovanie projektu vo výške 350.000 eur formou združenia finančných prostriedkov schválili krajskí poslanci. Súčasne uložili riaditeľke Úradu NSK zaradiť túto sumu do budúcoročného rozpočtu NSK, informovala hovorkyňa predsedu kraja Oľga Prekopová.       

Žiadateľom spolufinancovania bolo mesto Nové Zámky. Podľa primátora Nových Zámkov Otokara Kleina si športový areál v mestskej časti Sihoť vyžaduje rekonštrukciu atletického oválu, skokanských a vrhačských sektorov. Novozámocký atletický klub sa napriek tomu, že pracuje v amatérskych podmienkach a venuje sa prevažne mládeži do 19 rokov, dlhodobo zaraďuje do TOP 10 klubov na Slovensku z vyše 180 aktuálne registrovaných. Jeho zástupcovia doteraz vybojovali 376 titulov majstrov Slovenska, klub vychoval mnohých úspešných reprezentantov SR vo všetkých vekových kategóriách, skonštatoval primátor.       

Projekt je koncipovaný tak, aby štadión spĺňal kritériá Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF) pre organizovanie medzinárodných atletických podujatí v mládežníckych kategóriách. Sekundárne bude štadión k dispozícii aj na tréningy a testovanie pre iné športy. Bude slúžiť i verejnosti na organizované atletické podujatia a tréningy. "Mesto Nové Zámky navrhuje formu združenia finančných prostriedkov za účelom zhodnotenia a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch s jeho využívaním pre účely celého Nitrianskeho samosprávneho kraja," uviedol Klein.       

Celkové výdavky projektu podľa rozpočtu sú 1.106.891 eur. Schválená výška finančného príspevku zo Slovenského atletického zväzu je 400.000 eur. Spolufinancovanie mesta Nové Zámky je v sume 350.000 eur.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
19.07.2021
Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión
V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.
viac
28.12.2023
Verejnosť sa môže uchádzať o podporu z participatívneho rozpočtu
Mesto Nové Zámky opäť podporí verejnoprospešné projekty, ktoré budú na budúci rok financované z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, obyvatelia mesta môžu svoje projekty predkladať od 8. do 31. januára 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %