Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
19.04.2021 09:25

NSK vlani podporil projekty na ochranu rodiny sumou 40 000 eur


Ilustračná snímka.


Nitriansky samosprávny kraja (NSK) vlani poskytol 40 000 eur na ochranu detí a rodín, ktoré sa ocitli v kríze.


Ako uviedla riaditeľka Úradu NSK Helena Psotová, financie boli rozdelené na projekty, ktoré realizovalo päť žiadateľov. Sú medzi nimi občianske združenia samospráva i súkromné subjekty.

„Zdroje z NSK boli v rámci týchto projektov použité na sociálnoprávnu ochranu detí a sociálnu kuratelu. Využili sa tiež na aktivity zamerané na predchádzanie vzniku krízových situácií v rodine a na obmedzenie a odstraňovanie rôznych negatívnych vplyvov,“ skonštatovala Psotová.

Cieľom zrealizovaných sociálnych programov bolo podľa jej slov posilnenie preventívnych aktivít pri pomoci rodinám v kríze. „Ide o rodiny v rozvodovom konaní či inak dysfunkčné rodiny. Programy riešia aj prevenciu vzniku finančnej negramotnosti, odstraňovanie rôznych sociálnych patologických javov, akými sú alkoholizmus, hazardné hry, drogy či domáce násilie,“ vysvetlila Psotová. Ako doplnila, sumu 40 000 eur vyčlenil NSK na rôzne preventívne programy a projekty na podporu rodín aj v roku 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Obchodovanie s ľuďmi - nezatváraj pred tým oči!
Obchodovanie s ľuďmi je celosvetový problém, Slovensko nevynímajúc. Ministerstvo vnútra SR pri príležitosti Európskeho dňa boja proti obchodovaniu s ľuďmi, ktorý každoročne pripadá na 18. októbra, organizuje množstvo seminárov, prednášok a osvetových podujatí.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
01.04.2021
Župa podporí projekty zamerané na vzdelávanie detí z chudobných rodín
Banskobystrický samosprávny kraj sa rozhodol podporiť projekty, ktoré budú zamerané na rozvoj vedomostí, sociálnych a komunikačných zručností detí z chudobných rodín.
viac
15.11.2021
Avizovaná daňová revolúcia menej pomôže a viac ublíži
Združenie miest a obcí Slovenska principiálne odmieta koncept daňovej revolúcie predstavený ministrom financií Igorom Matovičom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %