Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.05.2024 09:00

NSK zriadil v upravených priestoroch polikliniky nové pracovisko CT


Snímka zdroj: mesto Šaľa


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zriadil v poliklinike v Šali, ktorej je zriaďovateľom, nové pracovisko počítačovej tomografie.


Pacienti zo šalianskeho regiónu tak už nemusia cestovať na CT vyšetrenie do Nitry alebo Galanty, skonštatoval predseda NSK Branislav Becík.         

Nový CT prístroj si vyžadoval výrazné stavebné zásahy. Tie spočívali vo vybudovaní nových priečok, ochranných opatrení proti žiareniu, antistatickej podlahy, prvkov radiačnej ochrany a vzduchotechniky. Do nevyhnutnej úpravy priestorov a ďalších potrebných elektroinštalačných zásahov investoval NSK 206.525 eur s DPH.         

Prenájom priestorov na prevádzkovanie CT pracoviska schválili poslanci NSK ešte v októbri 2022. Prevádzkovateľom pracoviska je spoločnosť JESSENIUS - diagnostické centrum, a.s.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
24.01.2022
V poliklinike v Šali vzniká Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti
V Šali začne už čoskoro fungovať Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Sídliť bude v priestoroch Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).
viac
13.12.2023
NSK zriadi v Topoľčanoch vlastnú polikliniku
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zriadi v Topoľčanoch vlastnú polikliniku. Zámer na svojom decembrovom rokovaní už schválili aj krajskí poslanci. Objekt polikliniky stojí v nemocničnom areáli, ktorý NSK prenajíma spoločnosti Svet zdravia Nemocnica Topoľčany.
viac
20.01.2024
V poliklinike v Šali pribudne nové CT pracovisko
V Šali pribudne nové pracovisko počítačovej tomografie. Ako informovala Poliklinika Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), v týchto dňoch sa už začalo s adaptáciou priestorov, kde bude CT prístroj umiestnený.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %