Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.10.2020 08:00

O čistotu mesta sa bude starať nová technika


Snímka zdroj: (msú).


O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.


Podľa slov riaditeľa Technických služieb Zlatých Moraviec Jána Koristu bude nakladač slúžiť napríklad pri jarnom a jesennom zbere biologického odpadu. Využívaný však bude hlavne na skládke komunálneho odpadu, kde bude nakladať biologický odpad. „Mesto zaň zaplatilo 62 136 eur. „Nákup bol schválený mestským zastupiteľstvom ešte 25. júna s financovaním z úverových zdrojov,“ uviedla Miroslava Kováčová z Mestského úradu v Zlatých Moravciach.      

Technické služby už majú vo výbave aj nový stroj určený na umývanie a čistenie plôch a komunikácií. „Je vybavený vysokoúspornou umývacou a čistiacou nadstavbou. Primárne sa bude používať v letných mesiacoch na umývanie miestnych komunikácií, polievanie záhonov a kríkov. Auto je však využiteľné aj pri zimnej údržbe ciest,“ povedal Korista.      

Ako doplnil, za vozidlo mesto zaplatilo 209 900 eur. Takmer 200 000 eur pokryla dotácia z Environmentálneho fondu, zvyšok doplatilo mesto v rámci povinného spolufinancovania z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
20.07.2020
Považskobystrická radnica získala viac ako 50 000 eur za separovanie odpadu
Viac ako 50 000 eur získala považskobystrická radnica od Environmentálneho fondu za triedenie odpadu v minulom roku. Podiel separovania odpadu dosiahol v meste v minulom roku takmer 33-percentnú úroveň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %