Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.05.2022 02:25

O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 15 komunitných projektov


Ilustračná snímka.


Mesto Partizánske opäť finančne podporí zo svojho rozpočtu projekty na zlepšenie komunitného života. O podporu verejnosti sa uchádza 15 zámerov, samospráva prerozdelí sumu 10 000 eur desiatim s najväčším počtom SMS hlasov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu v Partizánskom.


Do verejného hlasovania odobrila 15 vybraných komunitných návrhov projektov rada pre komunitný participatívny rozpočet. Zároveň odsúhlasila zmenu počtu zámerov, ktoré po hlasovaní mesto podporí, a to z pôvodných piatich na desať. Dotácia na jeden projekt bude vo výške maximálne 1000 eur namiesto pôvodných 2000 eur.

O hlasy verejnosti sa uchádzajú projekty triedeného zberu odpadu Rodičovského združenia pri Gymnáziu, ochrany pred požiarmi dobrovoľného hasičského zboru Partizánske - Veľké Bielice i vedy plnej vedomostí od Neformálneho združenia pri Amavet klube a Centre voľného času. Financie chce získať i Základná škola (ZŠ) Malinovského na oddychovú zónu, ZŠ s Materskou školou (MŠ) Veľká okružná na futbalovú arénu, Zápasnícky klub Partizánske na skvalitnenie tréningového procesu a ZŠ R. Jašíka na relaxačnú zónu.

Na projekt Bezpečne v škôlke chce získať dotáciu občianske združenie Batania, na outdoorovú čitáreň Cirkevná ZŠ s MŠ Jána Krstiteľa, na areál zdravia ZŠ Športovcov a na štvrtý ročník večerného behu mestom Atletický oddiel Partizánske.

Centrum Naša chalúpka sa uchádza o hlasy so zámerom Bezpečnosť nadovšetko, Stredná odborná škola J. A. Baťu s projektom Načerpajme energiu, Fabrika umenia s aktivitou Baťovany.sk do celého regiónu a Užitoční ľudia s podujatím Baťoviansky rínok.

Verejnosť môže poslať hlasy vybraným projektom do 31. mája. Samospráva finančne podporí prvých desať projektov. Na to, aby získali dotáciu, musia mať minimálne 50 SMS hlasov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
29.12.2020
Víťazom participatívneho rozpočtu je kvetinový erb mesta
Víťazom tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica je kvetinový erb mesta, obnova zábradlí a chodníkov. Projekt s názvom Urpínske serpentíny II. získal 162 hlasov. Informovala o tom Dominika Mojžišová z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %