Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.11.2022 07:45

O návrhu mestského rozpočtu chce mesto diskutovať aj s obyvateľmi


Mestský úrad v Banskej Bystrici.


V rámci Iniciatívy pre otvorené vládnutie vytvorila banskobystrická samospráva nový nástroj na komunikáciu s obyvateľmi, takzvanú mestskú spolupracovňu.


Pre verejnosť pripravuje viaceré stretnutia na aktuálne témy a jedným z nich bude aj diskusia zameraná na návrh mestského rozpočtu na obdobie budúcich troch rokov v časoch krízy. V utorok o tom informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová. Stretnutie sa uskutoční 29. novembra o 17.30 h v historickej radnici.

"Naším zámerom je informovať o tom, ako mestský rozpočet funguje, ako sa tvorí, aké témy rieši a čo je jeho cieľom v kontexte súčasnej ekonomickej a energetickej krízy. Zároveň chceme širokej verejnosti predstaviť návrh rozpočtu na budúce obdobie vrátane krízových opatrení. V neposlednom rade je v našom záujme vytvoriť diskusiu s cieľom získania spätnej väzby," uviedla Zuzana Detková, poverená vedením ekonomického odboru banskobystrického magistrátu.

Návrhom rozpočtu Banskej Bystrice na roky 2023 – 2025 sa budú počas najbližších dní zaoberať aj všetky komisie mestského zastupiteľstva spolu s mestskou radou.

Ako dodala Adamovičová, všetci záujemcovia, ktorí sa na diskusii chcú zúčastniť, musia vyplniť registračný link najneskôr do 25. novembra. Na základe registrácie im pošlú všetky potrebné podklady. Bližšie informácie možno nájsť na webstránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2019
B. Bystrica patrí podľa primátora J. Noska medzi najmenej zadlžené mestá v SR
Záver tohto roka v meste pod Urpínom bol náročný v súvislosti s nastavovaním a schvaľovaním rozpočtu pre rok 2020, a to aj pre zvyšovanie daní a poplatkov. Vyššie miestne dane však idú ruka v ruke so skvalitňovaním služieb pre obyvateľov.
viac
14.04.2020
Na mládežnícky štadión je v rozpočte určených vyše 1,5 milióna eur
So stavbou mestského mládežníckeho štadióna v banskobystrickej časti Radvaň by sa mohlo začať už na prelome mája a júna.
viac
02.10.2021
Ľudia zo sídlisk diskutovali s vedením mesta o zelených oázach
V siedmich lokalitách Banskej Bystrice vedenie magistrátu počas uplynulých dvoch týždňov diskutovalo s občanmi o tom, čo by mohlo vzniknúť v okolí ich domovov, aby sa im žilo lepšie.
viac
22.10.2022
Občania môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Banskej Bystrice môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že občania tak môžu urobiť do 11. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %