Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
18.08.2016 11:05

O poriadok v meste sa stará 100 aktivačných pracovníkov


Snímka zdroj: (humencanonline.sk).


Poriadok v Humennom zabezpečuje 100 aktivačných pracovníkov. Každý deň sa starajú o udržiavanie čistoty v centre mesta zbieraním plastových fliaš, papiera a drobného odpadu z chodníkov a trávnatých častí.


"Ďalšie práce sa určujú podľa naliehavosti a v závislosti od ročného obdobia," informuje Katarína Víravcová z mestského úradu.      

Aktivační pracovníci sa starajú aj o rekreačné oblasti Hubková a Laborec. Vykonávajú tiež práce v rámci zlepšovania kultúrnych podmienok. Udržujú poriadok na verejnom kúpalisku, realizujú drobné opravy a údržbu na humenskom amfiteátri, ale aj poriadok a čistotu na cintoríne. "Opakovane odstraňujú čierne skládky, triedia tuhý komunálny odpad, čistia kanály a verejné priestranstvá, upravujú kríky a zeleň v meste," doplnila Víravcová.      

V jesenných mesiacoch pribudne ku každodenným prácam hrabanie opadaného lístia a odstraňovanie konárov. V zimnom období sa budú starať o odhŕňanie napadaného snehu z chodníkov patriacich pod správu mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Humenné podporuje svojich obyvateľov v recyklácii odpadu
Humenská samospráva podporuje občanov v recyklácii odpadu v meste. Za získané finančné prostriedky z Recyklačného fondu nakúpi obyvateľom 3000 setov tašiek určených na vybrané druhy separovaného odpadu a 7500 balení kuchynských utierok.
viac
03.11.2020
Žarnovica hľadá nové vedenie mestského podniku služieb
Mesto Žarnovica vyhlásilo prijímací pohovor na obsadenie funkcie konateľa mestského podniku služieb. Doterajší konateľ spoločnosti sa vzdal funkcie z osobných dôvodov.
viac
30.01.2021
Sektor cestovného ruchu kolabuje a prepúšťa
Na každé jedno pracovné miesto v cestovnom ruchu je z pohľadu praxe naviazaných ďalších desať. Cestovný ruch na Liptove a vo Vysokých Tatrách kvôli pandémii kolabuje a vo veľkom prepúšťa. Najväčší zamestnávateľ v cestovnom ruchu ohlásil hromadné prepúšťanie.
viac
31.01.2022
Na skládke odpadu v Humennom by mohlo skončiť o 500 ton odpadu menej
Zavedením zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO) na celom území mesta Humenné by mohlo na skládke komunálneho odpadu skončiť v roku 2022 najmenej o 500 ton odpadu menej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %