Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.04.2021 09:25

O prostriedky z participatívneho rozpočtu Novej Bane sa uchádzajú tri projekty


Banícka kaplnka. Snímka zdroj: (novabana.sk).


O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Nová Baňa sa uchádzajú tri projekty. Samospráva o pridelení financií rozhodne do konca apríla, informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.


Verejnosť a organizácie mohli podávať návrhy projektov, pre ktoré chceli získať prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta, do 31. marca a to v oblasti dopravy, životného prostredia, kultúry či športu. „Podané boli tri žiadosti a týkajú sa aktivít v lesoparku Zvonička a areálu pri Baníckej kaplnke,“ prezradil Jaďuď.

Cieľom participatívneho rozpočtu je umožniť občanom mesta rozhodovať a podieľať sa na rozvoji mesta a zlepšiť napĺňanie potrieb jeho obyvateľov. „Do 30. apríla bude komisiou pri mestskom zastupiteľstve vybraný návrh, ktorý bude podporený sumou 4000 eur,“ povedal Jaďuď. Ako dodal, v budúcom roku by samospráva chcela v rámci participatívneho rozpočtu vyčleniť aspoň 8000 eur. V budúcich rokoch by chcel pritom primátor občiansky rozvoj podporiť ešte vyššou sumou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
06.04.2017
Hlasovanie v Participatívnom rozpočte Banskej Bystrice končí o týždeň
Obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Banskej Bystrici, ale aj banskobystrickí študenti môžu rozhodnúť o tom, ktoré z 18 návrhov budú realizované z participatívneho rozpočtu. V hre je 30 000 eur. Hlasovanie potrvá do 13. apríla 2017 na Klientskom centre mestského úradu.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %