Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.04.2019 10:35

O účasť v 10. ročníku hudobnej súťaže Zemplín Pop je rekordný záujem


Ilustračná snímka


O účasť v hudobnej súťaži Zemplín Pop 2019 je v tomto roku mimoriadne veľký záujem. Potvrdila to riaditeľka ZUŠ v Michalovciach Alena Hersteková s tým, že v utorok 9. apríla sa mestskom kultúrnom stredisku súťažne predstaví 80 spevákov a 25 kapiel žánrovo zameraných na populárnu hudbu.


„Hudobná súťaž vznikla pred desiatimi rokmi ako platforma pre spevákov a kapely populárnej hudby pôsobiacich v základných umeleckých školách. Bola medzi prvými svojho druhu na Slovensku. Myšlienku jej založenia zhmotnili na pôde michalovskej ZUŠ pedagógovia Atilla a Peter Baloghovi,“ priblížila Hersteková a dodala, že na východnom Slovensku je to momentálne najväčšia súťaž svojho druhu.       

Tohtoročná jubilejná súťažná prehliadka je však práve kvôli počtu prihlásených účastníkov rekordná. Organizačne ju zabezpečí ZUŠ, pričom súťaž začne o 8. hodine. Organizátori rátajú s tým, že vystúpenia hudobných skupín potrvajú približne do 19. hodiny. „O priazeň poroty a divákov sa uchádzajú umelci z miest Košického a Prešovského kraja. Do Michaloviec si to však namieria aj hudobné kapely z Novák, Prievidze či Rajca,“ upozornila Hersteková. Účastníci zaspievajú známe slovenské a zahraničné populárne piesne. Viaceré kapely sa predstavia aj autorskými skladbami.       

Podľa organizátorov má súťaž až 305 účastníkov, medzi ktorými sú aj pedagógovia pripravujúci žiakov na vystúpenia. Ich výkony ohodnotí odborná porota zložená z pedagógov konzervatórií. Tak ako vlani, aj v tomto roku v nej zasadne spevák Tomáš Buranovský. Podľa Atillu Balogha má súťaž pre žiakov a pedagógov ZUŠ veľký význam. „Ponúka nielen možnosť prezentácie pred publikom, ale hlavne možnosť zdravej konfrontácie či motivácie do ďalšej činnosti. Nie je tajomstvom, že veľa talentovaných spevákov a muzikantov pôsobiacich na slovenskej či zahraničnej hudobnej scéne dostalo svoje hudobné základy práve na základných umeleckých školách východného Slovenska,“ uzatvára.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Šidzemnasti jarni jurmarok
Mesto Michalovce a  Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Šidzemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý a pestrý program.
viac
02.01.2020
Súťaž vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína má za sebou 20. ročník
Recesistická silvestrovská súťaž vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína sa v utorok konala v Michalovciach 20-krát. Zapojilo sa do nej 79 súťažiacich a najväčšou vzdialenosťou, do akej zátka doletela, bolo 24,95 metra.
viac
24.02.2021
Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín
Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.
viac
08.11.2021
Do školy na bicykli prišlo opäť viac žiakov
Siedmy ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek neľahkej situácii spojenej s protipandemickými opatreniami opäť rekordnú účasť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %