Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.09.2020 08:00

Občania môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu


Snímka zdroj: (dtinfo.sk).


Občania Detvy môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu z rozpočtu mesta na rok 2021. Podľa všeobecne záväzného nariadenia (VZN) môže samospráva poskytnúť peniaze na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti. Výzvu zverejňuje mesto na svojej oficiálnej webstránke.


Týka sa to projektov v oblasti výchovy, vzdelávania, vedy a výskumu na lokálnej úrovni či pre rozvoj mládeže. Ďalšou kategóriou sú kultúra, umenie a kultúrny priemysel. Patria sem aj sociálne služby a zdravotníctvo, ochrana a podpora zdravia. Dotácie môžu ľudia využiť aj na miestny ekonomický rozvoj, cestovný ruch a medzinárodné vzťahy. Podporiť možno aj oblasť životného prostredia, ekológiu a šport.

„Mestské zastupiteľstvo môže každoročne vyčleniť z rozpočtu mesta na nasledujúci kalendárny rok z predpokladaného výnosu dane z príjmov fyzických osôb na príslušný rok paušálnu sumu vo výške maximálne 350 000 eur,“ uviedol to hovorca mesta Detva Milan Suja.       

Žiadateľmi môžu byť právnické osoby a fyzické osoby, ktoré podnikajú a majú trvalý pobyt alebo svoju činnosť vykonávajú v Detve. Papiere treba priniesť do podateľne mestského úradu alebo poslať poštou na adresu Mestský úrad Detva, J. G. Tajovského 1369/7, 962 12 Detva. Do procesu posudzovania mesto nezaradí žiadosti, ktoré ľudia doručia po 30. septembri.

Spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta sa riadi VZN, ktorého úplné znenie zverejňuje mesto na svojej webovej stránke.

Komisia kultúry v roku 2019 rozdelila na činnosť umeleckých súborov sumu 11 844 eur. Po 2150 eur dostali folklórne súbory Detva a Podpoľanec, detské súbory Detvanček a Slniečko po 1400 eur. Sumu 200 eur dostala miestna časť Skliarovo na ples, rovnakými peniazmi podporilo mesto aj volejbalový turnaj učiteľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Výzva rezortu kultúry na kultúru znevýhodnených skupín
Ministerstvo kultúry SR zverejnilo Výzvu na podporu projektov z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020 v rámci dotačného systému ministerstva na rok 2020.
viac
07.10.2020
Dotácia MK by mohla ísť aj na odstránenie následkov mimoriadnych udalostí
Ministerstvo kultúry (MK) SR by mohlo poskytnúť dotáciu zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.
viac
27.10.2020
APVV chce posilniť účasť SR v európskej spolupráci vo výskume a vývoji
Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV) sa chce prostredníctvom programu Posilnenie účasti Slovenskej republiky v európskej spolupráci vo výskume a vývoji zamerať najmä na podporu účasti Slovenska v novom rámcovom programe EÚ pre výskum a inovácie na roky 2021 – 2027 Horizont Európa.
viac
07.12.2020
MŠ môžu požiadať o príspevok do konca decembra 2020
Materské školy môžu požiadať o príspevok na udržanie zamestnanosti do konca decembra 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %