Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
22.07.2022 01:30

Občania môžu podať svoje žiadosti na zmeny a doplnky územného plánu


Na snímke Nádvorie Európy v Komárne. Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia Komárna môžu do konca septembra podať do podateľne mestského úradu alebo poštou svoje žiadosti na zmeny a doplnky Územného plánu mesta Komárno.


Prípravu začatia obstarávania územnoplánovacej dokumentácie oznámilo mesto ako orgán územného plánovania. Možnosť sformulovať svoje požiadavky na zmeny a doplnky územného plánu mesta majú obyvatelia, právnické a fyzické osoby, ktoré sa podieľajú na využití územia, informoval primátor Komárna Béla Keszegh.

Samospráva zároveň upozorňuje na paragraf stavebného zákona, podľa ktorého orgán územného plánovania bude požadovať úhradu nákladov za obstaranie od jednotlivých žiadateľov. V prípade, že sa zmena týka verejného priestranstva, náklady hradí samospráva.

Dôvodom obstarávania územnoplánovacej dokumentácie Zmeny a doplnky číslo 3 Územného plánu mesta Komárno je schválenie nového zákona o územnom plánovaní, ktorý nadobudne účinnosť 1. apríla 2024. Ten počíta so stabilnými záväznými dokumentami územných plánov a sprísnením možností ich zmien.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2019
Tvorbu i schvaľovanie územného plánu treba podľa starostov zmeniť
Pre hlavné mesto SR Bratislavu by mal platiť osobitný proces územného plánovania, podobne ako je to napríklad v metropole ČR v Prahe. Aj to jeden z návrhov, ktoré v diskusii na tému územného plánu Bratislavy zaznel na ostatnom rokovaní (22. 3.)
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
30.11.2021
Verejnosť môže pripomienkovať návrh zmien územného plánu mesta
Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. Informoval o tom mediálny servis mesta.
viac
04.08.2022
Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi na zmenu územného plánu centra
Obyvatelia Trnavy sa môžu zoznámiť s návrhmi zmeny územného plánu centrálnej mestskej zóny (CMZ) Trnavy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %