Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
30.03.2021 07:55

Obce a mestá v grafoch a číslach


Ilustračná snímka.


Štatistický úrad SR predstavuje obce a mestá v novej podobe. Vybrané štatistické ukazovatele o samosprávach sú obohatené o vizuálny rozmer.


Jednoduchou a ľahko čitateľnou formou sú prezentované zaujímavé číselné údaje z vybraných štatistických oblastí, ktoré sú dostupné na najnižšej územnej úrovni. Štatistické ukazovatele sú zobrazené v grafoch.  Okrem voľby územného parametra, ktorý umožňuje výber ktorejkoľvek slovenskej obce či mesta, je možné sledovať aj ich vývoj v časovom horizonte za posledných 20 rokov.

Zdrojové údaje sú uložené v jednotnej databáze DATAcube, prepojenie na ne nájdete pod názvom každého grafu. Legendy grafov sú interaktívne, môžete v nich skrývať a odkrývať jednotlivé dostupné dátové rady. Grafy si môžete tlačiť alebo stiahnuť prostredníctvom tlačidla v pravom hornom rohu každého grafu.

Viac informácií TU.

Autor: (mojaobec.statistics.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
V Trenčianskom kraji sčítali do konca septembra takmer polovicu domov a bytov
V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sčítali pracovníci štatistického úradu do konca septembra takmer polovicu domov a bytov. Informoval o tom riaditeľ Pracoviska Štatistického úradu (ŠÚ) SR v Trenčíne Pavol Arpáš.
viac
07.01.2021
Počet obyvateľov rastie zatiaľ iba v Bratislave
Počet obyvateľov posledné roky rastie iba v Bratislave, ostatné krajské mestá populáciu strácajú. Informuje o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR v minuloročnej publikácii Krajské mestá z pohľadu kvality života.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
27.10.2021
Ako sa pred kontajnermi vyhnúť stretnutiu s medveďmi?
Ako sa pred kontajnermi vyhnúť stretnutiu s medveďmi či inými divými zvieratami? Pomôže zatváranie kontajnerov a správne triedenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %