Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.10.2020 10:40

Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.


Dátum uzavretia hodnotiaceho kola je  posledný deň každého kalendárneho mesiaca. Výzva je otvorená od 14. októbra 2020.

Od polovice októbra môžu obce s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít žiadať o zapojenie sa do Národného projektu Podpora činností zameraných na riešenie nepriaznivých situácií súvisiacich s ochorením COVID-19 v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (ďalej „NP COVID MRK“). Pomáhať im v tom budú terénni asistenti COVID. Obce, ktoré chcú pomôcť s riešením situácie obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, môžu požiadať o terénnych asistentov. Tí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých komunitách. Výzvu na predkladanie žiadostí spustil Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity, ktorý národný projekt realizuje.

Projekt má pomôcť obciam, v ktorých zatiaľ nie je žiadna pomáhajúca profesia (napr. terénny sociálny pracovník, komunitné centrá, miestna občianska poriadková služba) a neprebiehajú tam iné projekty (napr. Zdravé regióny). Zoznam oprávnených obcí vychádza z Atlasu rómskych komunít z rokov 2013 a 2019. Aktuálne túto podmienku spĺňa 354 obcí. Okrem miest a obcí sa môžu prihlásiť aj mimovládne organizácie, ktoré už majú skúsenosť s riešením projektových aktivít v obciach a majú na to požadovanú kapacitu.

Všetky podmienky aj žiadosť o zapojenie sa do projektu sú dostupné TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2020
Termíny 4. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na zlepšenie formy bývania
Ministerstvo vnútra SR informuje o termíne 4. hodnotiaceho kola a termíne uzavretia výzvy zameranej na zlepšenie formy bývania pre obce s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít s prvkami prestupného bývania. Termín 4. hodnotiaceho kola výzvy je 9.9.2020. Termín uzavretia výzvy je 26.2.2021.
viac
09.10.2020
Terénni pracovníci budú pomáhať v obciach s rómskymi komunitami
Terénni asistenti budú v obciach s rómskymi komunitami spolupracovať pri zamedzení šírenia nového koronavírusu. Informovala o tom Iveta Duchoňová z Kancelárie Úradu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %