Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.06.2020 09:40

Obce nie sú povinné vypĺňať dotazník


Ilustračná snímka.


Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky doručilo Združeniu miest a obcí Slovenska usmernenie ohľadom informačných systémov verejnej správy z pohľadu základnej služby.


Ministerstvo vnútra v tomto usmernení uvádza, že pre systémy, ktoré sú vytvárané a prevádzkované podľa zákona číslo 154/94 Zb. o matrikách, v znení neskorších predpisoch a Zákona číslo 253/98 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky, Zákona číslo 125/2015 Z.z. o registri adries a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona 42/94 Zb. o civilnej ochrane obyvateľstva, nie sú obce povinné vypĺňať dotazník zaslaný zo strany Národného bezpečnostného úradu. Pre systémy prevádzkované podľa uvedených zákonov je prevádzkovateľom podľa kyberzákona Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a obec je len používateľ systému.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2020
Najčastejším problémom malých obcí je nedostatok financií
Najčastejšími problémami obcí s nízkym počtom obyvateľov sú nedostatok finančných prostriedkov, slabý ľudský kapitál a nezáujem o kandidatúru na starostu či poslancov obecného zastupiteľstva. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.
viac
05.01.2021
Refundácie nákladov počas mimoriadnej situácie
Ministerstvo vnútra avizuje, že postupne vyplatí mestám a obciam vyše 16 miliónov eur na výdavky počas mimoriadnej situácie a za celoplošné testovanie.
viac
08.01.2021
ZMOS adresovalo rezortu pôdohospodárstva zásadné pripomienky kvôli pozemkom
ZMOS adresovalo Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zásadné pripomienky k navrhovaným zmenám v nariadení vlády SR, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o podmienkach prenajímania, predaja, zámeny a nadobúdania nehnuteľností Slovenským pozemkovým fondom v znení neskorších predpisov.
viac
17.05.2021
ZMOS požaduje od štátu, aby financoval objednané
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministrovi dopravy a výstavby požiadavku na dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy. Štát namiesto toho, aby doplatil objednané ešte krátil objem peňazí. Mestá a obce sú preto nútené porušovať zákon.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %