Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.05.2021 11:50

Obchvat mesta Šaľa je bližšie k realizácii


Ilustračná snímka. Zdroj: FOTO TASR - Henrich Mišovič


Výstavba obchvatu Šale je bližšie k získaniu stavebného povolenia. Podľa slov hovorkyne mesta Dajany Hanesovej sa podarilo dosiahnuť dohodu s vlastníkom pozemkov pod časťou budúcej komunikácie.


Ako pripomenula, pri príprave stavby obchvatu nebolo možné získať stavebné povolenie na úsek od nultého po tretí kilometer. „Tým sa stavba nemohla začať realizovať, keďže je projekt vo verejnom obstarávaní ako celok. Štát aj mesto Šaľa však robili všetko pre to, aby bolo možné povolenie pre stavbu vydať. Primátor Šale Jozef Belický sa stretol s vlastníkom územia, ktorý po spoločnom stretnutí stiahol všetky svoje námietky. Oznámenie o stiahnutí námietok je zverejnené aj na úradnej tabuli,“ uviedla Hanesová.       

Podľa radnice už Slovenská správa ciest podala žiadosť na vydanie stavebného povolenia aj na sporný trojkilometrový úsek. „Na čo najskoršom realizovaní obchvatu sa neustále pracuje. Primátor mesta ešte v týchto dňoch navštívi Okresný úrad v Nitre, ktorý udeľuje súhlas k vydaniu stavebného povolenia,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2016
Občania protestujú proti dlhotrvajúcej príprave na výstavbu obchvatu mesta
Obyvatelia Šale koncom uplynulého týždňa opäť vyjadrili svoju nespokojnosť s dlhotrvajúcimi prípravami na výstavbu obchvatu mesta. Niekoľko desiatok sa ich zišlo pred budovou mestského úradu, kde transparentmi upozorňovali na problém s dopravou v meste.
viac
20.08.2021
V Šali sa opäť protestovalo za bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta
Stovky obyvateľov Šale a okolitých obcí sa vo štvrtok zhromaždili pri kruhovom objazde na Nitrianskej ulici v Šali–Veči a žiadali bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta. Zhromaždenie organizovalo mesto Šaľa.
viac
26.02.2022
Na obchvat mesta Šaľa by mala byť vypísaná súťaž na zhotoviteľa v krátkom čase
Vláda schválila v stredu (23. 2.) aktualizáciu harmonogramu projektov týkajúcich sa cestnej infraštruktúry. V harmonograme je zahrnutý aj obchvat Šale, v pláne je čerpanie časti peňazí ešte v tomto roku.
viac
08.04.2024
Primátor verí, že Šaľa sa po 30 rokoch dočká výstavby obchvatu
Výstavbu obchvatu mesta Šaľa zrealizuje skupina HOCHTIEF SK. Vyplýva to z výsledkov vyhodnotenia ponúk verejnej súťaže, ktoré zverejnila Slovenská správa ciest (SSC). "Po tridsiatich rokoch čakania sa obyvatelia mesta možno dočkajú obchvatu," reagoval primátor Šale Jozef Belický.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %