Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.11.2018 11:34

Obec Cinobaňa získala z eurofondov takmer 179-tis. eur na revitalizáciu


Cinobaňa (Turičky) - Zvonica a evanjelický kostol. Snímka zdroj:wikipedia


Cinobaňa v okrese Poltár získala z eurofondov finančnú podporu vo výške 178.936 eur na svoj projekt Revitalizácia verejných priestranstiev sídliska. Jeho cieľom je zlepšenie kvality života obyvateľov obce s dôrazom na životné prostredie, oživenie a revitalizáciu prvkov zelenej infraštruktúry.


Ako uvádza internetová stránka obce, projekt rieši skvalitnenie zelenej infraštruktúry na sídlisku v Cinobani, a to konkrétne výsadbou zelene (stromov a záhonov), asfaltovaním, výstavbou chodníkov, verejného osvetlenia a osádzania drevených lavičiek a odpadkových košov. Cieľom projektu je tiež zlepšenie environmentálnych aspektov prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry.       

Po skončení stavebných prác bude obec vlastniť zrevitalizované obecné sídliskové vnútroblokové priestory o rozlohe 38.203 m2, s dominantnou funkciou bývania, s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene.       

"Pre obyvateľov sa vytvorí miesto pre život v príjemnom prostredí, oddychové zóny, miesto, kde sa môžu stretávať, a tak vytvárať lepšie medziľudské vzťahy a miesto, kde môžu deti a mládež tráviť svoj voľný čas, či miesto na hranie sa v príjemnom prostredí," uzatvára webová stránka Cinobane.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov
Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.
viac
02.01.2017
Legislatíva o EIA sa zmenila, po kritike Európskej komisie
Slovensko po kritike zo strany Európskej komisie opäť zmenilo legislatívu o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, tzv. EIA. Novela zákona, ktorá 1. januára 2017 nadobudla účinnosť, reaguje na niektoré jej výhrady.
viac
22.03.2019
Žilina vyhlásila grantové výzvy. Po novom už o ne možno požiadať elektronicky
Žilinská radnica vyhlásila výzvy na predkladanie žiadostí o granty, v rámci ktorých rozdelí 173 tisíc eur. Mesto podporí aktivity z oblasti kultúry, športu, sociálnej a zdravotnej oblasti, vzdelávania, životného prostredia a inštitucionálnej podpory. Ďalších 400 tisíc eur pôjde na športové dotácie.
viac
22.01.2021
Z programu cezhraničnej spolupráce smerujú na východ SR 3 milióny eur
Podpora kultúry, vedeckej spolupráce v oblasti životného prostredia či výstavba cyklotrás. Práve na takéto projekty budú smerovať 3 milióny eur cez Nástroj európskeho susedstva medzi Maďarskom, Slovenskom, Rumunskom a Ukrajinou (ENI CBC HU-SK-RO-UA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %