Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.03.2024 02:10

Obec Dobrá Niva plánuje v tomto roku začať s budovaním oddychovej zóny


Snímka zdroj: UzemnePlany.sk


Obec Dobrá Niva vo Zvolenskom okrese plánuje v tomto roku začať s budovaním novej oddychovej zóny. Patrí k dlhšie plánovanej investícii obce a zároveň najväčším investičným projektom tohto roka. TASR to povedal starosta Milan Jakubík.


Dodal, že súčasťou budú hracie prvky pre deti, besiedka i sociálne zariadenie. Oddychový priestor bude prepájať chodník od železničnej zastávky po námestie s Ulicou kpt. Nálepku. Samospráva ju bude financovať zo svojho rozpočtu, vyčlenených má na to tento rok 200.000 eur. "V rámci jednej výzvy sme požiadali o dotáciu 50.000 eur, ešte to však nie je vyhodnotené," objasnil starosta s tým, že ak budú aj ďalšie, zapoja sa do nich. Spomenul, že to bude prvá veľká oddychová zóna, bude aj ďalej od cesty a mala by byť preto bezpečnejšia. "V súčasnosti dokončujeme projektovú dokumentáciu, keď budeme mať stavebné povolenie, začneme s prácami," zhrnul.         

Stavebné práce bude robiť obecný podnik služieb, ktorý si Dobrá Niva v minulosti zriadila. Tvorí ho 13 ľudí, väčšina je priamo z obce, niektorí aj zo susednej. Podnik netvorí zisk, preto sú jeho práce podľa starostu lacnejšie ako služby od podnikateľov. Zamestnávajú v ňom ľudí, ktorí už dlhšie neboli v pracovnom prostredí alebo majú zdravotné postihnutie. Podnik na nich dostáva dotácie. "Niektorí síce nemajú taký výkon práce ako zdraví ľudia, je to však kompenzované jej cenou," vysvetlil.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
Zaujímavosťou Vyšnej Myšle je močidlo i zaniknutý gotický kostolík
Obec Vyšná Myšľa leží v okrese Košice–okolie na úpätí Slanských vrchov pri rieke Olšava, v súčasnosti má 965 obyvateľov.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
30.08.2021
Obec stavia desiaty vodozádržný prvok, vysadí tiež 120 stromov
Obec Kladzany vo Vranovskom okrese stavia desiaty vodozádržný prvok na svojom území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %