Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.09.2021 08:45

Obec Dolné Saliby ukončila cezhraničný projekt Naše stromy


Ilustračná snímka (tasr)


Spolu 150 stromov a dva hektáre lúčneho porastu vysadili v rámci projektu Naše stromy v Dolných Salibách v okrese Dunajská Streda.


Obec získala z Fondu malých projektov Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika-Maďarsko 23.000 eur, za ktoré vybudovali aj náučný chodník. Informoval o tom projektový manažér Lajos Tuba.         

„Lesnatosť na území našej obce je len päť percent, tento podiel sme chceli zvýšiť. Náučný chodník o prírode obce a jej okolia s 20 pôvodným druhmi stromov ako dub, divá jabloň, lipa, čierny orech a divá hruška, kríkmi ako svíb, kalina, vtáčí zob a lieska a tiež bylinami vznikol v bývalom koryte Dudváhu priamo v obci,“ uviedol starosta Ľudovít Kovács. Ostatné stromy slúžia ako vetrolam v chotári obce.       

„Dôležitou súčasťou projektu bola environmentálna výchova mládeže. V rámci toho sa žiaci z Dolných Salíb zúčastnili na podujatí zameranom na ochranu prírody a na exkurzii spoznávali prírodu projektového partnera Pannonhalma. Žiaci z Pannonhalmy strávili jeden augustový deň s bohatým programom v Dolných Salibách,“ doplnil projektový manažér.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2019
Obec Dolné Saliby získala dotácie na vzájomnú prezentáciu miestnej kultúry
Obec Dolné Saliby (okres Galanta) ako hlavný žiadateľ získala dotácie z programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika na vzájomnú prezentáciu miestnej kultúry v družobných obciach Dolné Saliby a Řícmanice.
viac
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
13.04.2021
Úradníci sa učia, ako lepšie komunikovať s občanmi
Zamestnanci Mestského úradu vo Veľkom Šariši, v Sabinove a v Lipanoch sa učia, ako zlepšiť komunikáciu s klientmi a ako zvládať náročné situácie v práci.
viac
02.08.2022
Mesto ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku
Mesto Holíč ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku, ktorú podporili z Fondu malých projektov. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %