Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.08.2020 02:20

Obec Hubice vďaka dotácii zaobstarala bytovku s 12 nájomnými bytmi


Snímka zdroj: (tasr).


Obec Hubice dostala z Ministerstva dopravy a výstavby SR dotáciu na zaobstaranie nájomných bytov vo výške 225 820 eur, a tak mohla naplniť svoj zámer odkúpenia už postavenej bytovky od súkromného staviteľa.


Podľa starostky Márie Horváthovej zahŕňa tri trojizbové a deväť dvojizbových bytov, prednosť pri ich prideľovaní dostali obyvatelia s trvalým pobytom na území obce. Celkové náklady na stavbu vyčíslili na 683 911 eur.

„Toto je v poradí druhý obytný dom s nájomnými bytmi v našej obci, na požiadavky záujemcov i možnosti to postačuje, ďalší sa stavať nechystáme,” uviedla Horváthová. O tucet nových bytov malo sprvoti záujem 42 uchádzačov, požiadavky na pridelenie splnilo napokon 18. V dvoch prípadoch bývanie vyrieši nepriaznivú sociálnu situáciu rodín, ostatné sú podľa starostky mladé rodiny, o udržanie ktorých v obci majú záujem.

Na Obecnom úrade v Hubiciach v okrese Dunajská Streda teraz očakávajú kontrolu zo Štátneho fondu rozvoja bývania a po nej starostka predpokladá, že by mohli odovzdávať novým nájomníkom kľúče od bytov. Malo by to byť ku koncu roka 2020.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Humanitárna pomoc
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zareagovala na situáciu rodín z východoslovenskej obce Pichne, kde prívalové dažde a povodne spôsobili obyvateľom rozsiahle škody na majetku.
viac
17.08.2020
Výstavbou nájomných bytov zvýšila obec počet obyvateľov o štvrtinu
Výstavba nájomných bytov priniesla do obce Malá Domaša v okrese Vranov nad Topľou oživenie.
viac
20.08.2020
V Leviči pribudne 48 nových nájomných bytov
V meste Levoča na Ulici Jána Francisciho postavia dva bytové domy, v ktorých sa bude nachádzať 48 nájomných bytov. Uviedla to Lucia Babejová z útvaru hlavného kontrolóra Mestského úradu v Levoči.
viac
14.01.2021
MsZ schválilo kúpu internátu SOŠ, mesto v ňom chce nájomné byty
Poslanci Kremnice na minulotýždňovom mimoriadnom mestskom zastupiteľstve (MsZ) schválili odkúpenie internátu strednej odbornej školy (SOŠ) pre žiakov so sluchovým postihnutím vo vlastníctve štátu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %