Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
25.10.2023 11:00

Obec Močenok získala dotáciu na rekonštrukciu budovy materskej školy


Snímka zdroj: obec Močenok


Obec Močenok v okrese Šaľa plánuje zrekonštruovať budovu miestnej materskej školy. Na rekonštrukciu získala samospráva nenávratnú finančnú podporu vo výške 1.203.417 eur z programu Obnova verejných historických a pamiatkovo chránených budov, informoval starosta Roman Urbánik.


Práce by sa mali začať začiatkom budúceho roka, materská škola by mala byť zrekonštruovaná do začiatku školského roka 2024/2025.         

V rámci projektu Zníženie energetickej náročnosti objektu materskej školy bude zateplená fasáda a strecha objektu, budú vymenené okná a vonkajšie dvere, zmení sa aj zdroj vykurovania z plynového na tepelné čerpadlo. Projekt rieši aj rekuperáciu vzduchu a nainštalovanie fotovoltických panelov na strechu budovy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
MV SR schválilo prvé žiadosti na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl
Do prvého hodnotiaceho kola výziev na výstavbu, prestavbu alebo rekonštrukciu materských škôl sa mohli zapojiť mestá a obce zo siedmich krajov s výnimkou Bratislavského.
viac
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %