Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.02.2018 06:21

Obec Moravský Svätý Ján začala výstavbu nových nájomných bytov


Moravský Svätý Ján - ilustračná snímka.


Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica začala výstavbu nájomných bytov. Bytový dom bude mať po dokončení 12 bytových jednotiek. V novom objekte vznikne deväť dvojizbových a tri trojizbové byty.


"Pred stavbou ukázal geologický prieskum slabšie podložie, a tak sa musela urobiť zmena zakladania stavby, ktorej výsledkom je realizovanie betónových pilotov,“ uviedol starosta obce Anton Emrich.       

Predpokladané náklady na výstavbu bytového domu sú 531-tis. eur. Časť z tejto sumy získala obec ako dotáciu z ministerstva dopravy a zvyšnú čiastku 319-tis. eur si zabezpečila prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Bytovku stavia firma z Košíc a predpokladané odovzdanie do užívania je plánované na záver roku 2018.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2018
V katastri obce Moravský Sv. Ján našli biologický odpad, pochádza zo zahraničia
V katastri obce Moravský Svätý Ján v okrese Senica bol v stredu vo večerných hodinách nájdený biologický odpad. Pri obhliadke sa zistilo, že ide o pozostatky zvierat, ktoré boli evidované v Rakúsku, informoval TASR riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) Senica Alojz Žúrek.
viac
30.05.2019
V Moravskom Svätom Jáne sa uskutoční premiérový festival Fest Zdravo
Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica a občianske združenie 90871.sk usporiadajú 8. júna premiérový ročník open-air festivalu Fest Zdravo, ktorý je zameraný na zlepšenie kvality života. Za organizátorov informovala o tom Jana Zaicová.
viac
15.05.2020
Nitrianska radnica sa pokúsi zabrániť výstavbe pri rieke
Takmer dve tisícky ľudí sa podpísali pod petíciu proti výstavbe na Parkovom nábreží v Nitre. Parcelu v centre mesta na brehu rieky Nitra predalo mesto ešte v roku 2007 za vyše 60 miliónov korún.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %