Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
28.01.2023 07:55

Obec Vinodol otvorila nové zariadenie pre seniorov


Ilustračná snímka


V obci Vinodol v okrese Nitra vzniklo nové Zariadenie pre seniorov Vinodol. Bezbariérové zariadenie rodinného typu je otvorené od začiatku tohto roka a určené je pre 12 klientov.


Obec získala na jeho výstavbu nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Európskej únie vo výške 747.816 eur, informovala samospráva. Od jeho zriadenia očakáva obec zvýšenie kvality poskytovania verejných služieb s ohľadom na rozvoj ľudských zdrojov a sociálnu inklúziu. Súčasťou novostavby sú aj dve exteriérové terasy a upravený dvor so zeleňou. Zariadenie je určené pre klientov, ktorí dosiahli dôchodkový vek, sú odkázaní na pomoc inej fyzickej osoby a majú stupeň odkázanosti IV. – VI. podľa zákona o sociálnych službách.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
11.10.2021
Mesto otvorilo v bývalej škôlke nové denné centrum pre seniorov
Mesto Michalovce otvorilo v poradí desiate denné centrum pre seniorov. Nachádza sa v objekte bývalej materskej školy na Vrboveckej ulici. Otvorenie sa uskutočnilo vo štvrtok 7. októbra. Informovala o tom tamojšia radnica.
viac
18.03.2023
V Turzovke otvorili nové zariadenie pre seniorov
Prvý marcový deň otvorilo svoje brány nové moderné Zariadenie sociálnych služieb v Turzovke. Pri tejto príležitosti privítal primátor mesta JUDr. Ľubomír Golis s kyticou kvetov prvú klientku zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %