Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
05.09.2022 03:20

Obnova MŠ na Kolískovej ulici kompletne zmenila prostredie


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk).


Materská škola na Kolískovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi prešla komplexnou rekonštrukciou. Prostredníctvom nej sa škôlka s najväčšou spotrebou energií zmenila na ekologickú.


Uhlíková stopa budovy sa znížila o 54 percent a spotreba energie o 62 percent. Pri príležitosti otvorenia nového školského roka o tom informovala samospráva mestskej časti.

"Škôlka disponuje po novom množstvom zelene, sú tu vegetačné steny, jazierka v átriu, zrážková voda sa bude používať aj na splachovanie toaliet a polievanie. Tieniaca technika i solárne panely znižujú spotrebu energií, vetranie pomocou rekuperácie prispeje k zdravšiemu prostrediu," priblížila o premene jednej z najväčších materských škôl v mestskej časti starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

S hĺbkovou obnovou materskej školy sa začalo v decembri 2020, rekonštrukcia bola podporená z finančných zdrojov Nórskych grantov, spolufinancovaná zo štátneho rozpočtu prostredníctvom Ministerstva životného prostredia SR v rámci projektu MITADAPT, programu európskej komisie LIFE v rámci projektu DELIVER, a z vlastných zdrojov mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2019
V Karlovej Vsi menia od septembra poplatky v škôlkach a školách
V Karlovej Vsi sa od septembra budú zvyšovať príspevky za dieťa v materskej škole či školskom klube detí. Poplatky sa zmenia aj v stravovaní, s uplatnením štátnej dotácie na obedy by však mali rodičia detí na základných školách i v poslednom ročníku škôlky zaplatiť od septembra menej ako doteraz.
viac
03.12.2020
Karlova Ves získala z nórskych grantov 1,4 mil. eur na adaptačné zmeny
Karlovej Vsi sa podarilo získať z nórskych fondov a štátneho rozpočtu SR 1,4 milióna eur na realizáciu klimatického akčného plánu pre mestskú časť.
viac
26.05.2021
Bratislava vyhlásila súťaž na rekonštrukciu Jurigovho námestia
Hlavné mesto Bratislava v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy a mestskou časťou Karlova Ves vyhlásil architektonicko-krajinársku súťaž na rekonštrukciu verejných priestranstiev na Jurigovom námestí.
viac
25.06.2021
V Karlovej Vsi sa obnoví známa bikrosová dráha
Pamätáte si časy, keď bikrosová dráha v Karlovej Vsi pri Iuvente slúžila cyklistom? Cyklistom z Kaktus BIKE Bicykle Bratislava spomínať nestačí. Obnova bikrosovej dráhy sa vďaka ich iniciatíve a podpore ďalších inštitúcií môže začať už čoskoro!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %