Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.04.2023 04:15

Obnova objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici potrvá päť mesiacov


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukcia objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade by mala trvať viac ako päť mesiacov, mesto nedávno podpísalo zmluvu o dielo so zhotoviteľom stavby. Stavebné práce si podľa zverejnenej zmluvy vyžiadajú takmer 430 000 eur.


Zámerom mesta je komplexná rekonštrukcia objektu sociálnych služieb pre osoby v nepriaznivej sociálnej situácii. Cieľom rekonštrukcie je podľa zverejneného oznámenia o výsledku verejného obstarávania dosiahnuť požadovaný hygienický štandard a vylepšiť tepelno-technické parametre budovy. Mesto chce tiež obnovou objektu vyriešiť jeho bezbariérovosť a požiarnu bezpečnosť. Súčasťou projektu je výmena vnútorných rozvodov a vonkajších prípojok. Navrhované sú dispozičné zmeny, nové vnútorné komunikačné prepojenia, výmena okien a dverí či oprava časti strechy a stropu a zateplenie obvodového plášťa. Na tento zámer získala samospráva zdroje v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

Vedúci oddelenia masmediálnej komunikácie na tamojšom mestskom úrade Ján Bendík potvrdil, že aktuálne je kapacita zariadenia 35 miest a je naplnená. V objekte mesto poskytuje jednak ubytovanie, ale aj sociálne poradenstvo, stravu či výdaj potravín. "Ľudia bez strechy nad hlavou tam dostávajú jedno teplé jedlo denne, ktoré mesto zabezpečuje v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. K dispozícii majú aj stredisko osobnej hygieny a výdajňu šatstva," uviedol Bendík.

Dodal, že zariadenie bolo otvorené pre prijímateľov sociálnych služieb v decembri 2002. Aktuálne poskytuje ľuďom v nepriaznivej sociálnej situácii služby krízovej intervencie. Samospráva prostredníctvom pracovníkov sociálneho odboru vykonáva v priebehu roka aj monitoring územia a vyhľadáva ľudí bez domova. "Poskytuje im pomoc vo forme sociálneho poradenstva, vybavenia dokladov, pomoci v hmotnej núdzi, zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie," vymenoval Bendík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Tamojší mestskí poslanci totiž na rokovaní zastupiteľstva schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravil sociálny odbor.
viac
17.04.2020
Snina uspela s projektom denného stacionára
V snahe vyjsť v ústrety obyvateľom odkázaným na pomoc iných, no nespĺňajúcim podmienky pre umiestnenie v sociálnych zariadeniach sa mesto Snina uchádzalo o dotáciu na projekt Zariadenie opatrovateľskej služby a denný stacionár v meste Snina.
viac
28.12.2020
Samospráva začala budovať denný stacionár
Denným stacionárom sa stane po rekonštrukcii časť budovy bývalej Základnej umeleckej školy (ZUŠ) vo Fiľakove v okrese Lučenec, ktorú samospráva začala v decembri obnovovať. Informoval o tom primátor Attila Agócs.
viac
13.08.2021
Župa spúšťa výstavbu domova na polceste pre ľudí v núdzi
Žilinský samosprávny kraj v týchto dňoch podpísal zmluvu o realizácii projektu s názvom HORIZONT – domov na polceste. Cieľom nového zariadenia je vytvoriť vhodné podmienky na sociálne začlenenie ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %