Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.08.2021 12:20

Obnovili chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP


Opravený chodník. Snímky zdroj: (MSÚ).


Chodci už môžu bez obmedzení využívať chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP v Liptovskom Hrádku. V piatok 23. júla 2021 boli zahájené práce na jeho oprave.


Prostredníctvom ťažkej techniky bol najskôr odstránený pôvodný asfaltový povrch. Potom robotníci osádzali nové obrubníky a pracovali na podklade zo zhutnenej štrkodrviny. Nasledovalo položenie zámkovej dlažby, ku ktorej došlo v závere prvého augustového týždňa. Odvtedy môžu chodci vynovený frekventovaný chodník využívať bez obmedzení. V týchto dňoch ešte v lokalite prebehnú menšie terénne úpravy. Nasledovať bude aj osadenie nového verejného osvetlenia, o čom vás budeme informovať. 

„Oprava chodníka je súčasťou viacerých aktivít, ktoré v tomto roku budeme realizovať na ulici SNP. Počas dažďa sa na viacerých miestach tvorili mláky a asfaltový povrch chodníka už bol značne poškodený. Preto sme pristúpili k oprave a asfalt nahradili zámkovou dlažbou,“ vysvetlila Zuzana Strapoňová, vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Realizátorom prác, za ktoré mesto Liptovský Hrádok zaplatí bezmála 21 000 eur, bola spoločnosť Gevos z Galovian. 

 

i_6443357.jpg

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
30.07.2021
V novom školskom roku po nových chodníkoch
V areáli Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch realizujú stavebné úpravy štyroch chodníkov pri vstupoch do školy.
viac
24.11.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Hrádku dopĺňajú verejné osvetlenie
Ďalšie lokality v Liptovskom Hrádku i v mestskej časti Dovalovo už nebudú ponorené do tmy, pribudne v nich verejné osvetlenie.
viac
26.11.2021
Chodník na ulici Pod Lipami už naplno slúži svojmu účelu
Dodávateľská stavebná firma ukončila opravu frekventovaného chodníka na ulici Pod Lipami v Liptovskom Hrádku, s ktorou sa začalo v pondelok 11. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %