Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
27.10.2021 03:25

Obstarávanie na opatrenia na rieke Slatina stále nie je ukončené


Snímka zdroj: (tasr).


Verejné obstarávanie na uskutočnenie stavebných prác na protipovodňové opatrenia na rieke Slatina v obci Zvolenská Slatina v okrese Zvolen stále nie je ukončené.


Ako ďalej uviedol hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák, v súčasnosti pokračuje vyhodnocovanie predložených ponúk uchádzačov na zhotoviteľa stavby.

Pre tento projekt bola podaná žiadosť o poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov (NFP). "Po jej schválení bola podpísaná Zmluva o poskytnutí NFP," spomenul.

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová pripomenula, že obec je pri prívalových dažďoch roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok. Všetky pretekajú stredom obce. "Samospráva však protipovodňové opatrenia robiť nemôže, pretože nie je správcom vodných tokov. Investorom tak bude Slovenský vodohospodársky podnik," zhrnula a doplnila, že projekt pozostáva z vybudovania protipovodňových valov v najohrozovanejších častiach obce. "Ak sa ochranné protipovodňové opatrenia na rieke Slatina podarí uskutočniť, určite splnia účel," ukončila starostka.

Podľa projektovej dokumentácie je stavba rozdelená do dvoch etáp. V prvej je na Ulici Pod hájom navrhnuté vybudovanie protipovodňovej ochrany brehovými múrmi. Na ochranu územia pred vodou z územia nad cestným mostom na ľavom brehu je navrhnutý protipovodňový ochranný múr. V druhej etape je ochrana riešená múrikmi pozdĺž koryta Rybného potoka. Celková predpokladaná hodnota zákazky je podľa súťažných podkladov 709 237 eur bez DPH.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur
Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.
viac
12.05.2018
ÚVO oceňuje súčinnosť ZMOS pri príprave novely o obstarávaní
Novela zákona o verejnom obstarávaní sa nachádza v predbežnom pripomienkovom konaní. Je predpoklad, že na budúci týždeň pôjde do medzirezortného pripomienkového konania. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) má ambíciu, aby sa ním vláda zaoberala do začiatku letných prázdnin.
viac
13.11.2018
Konferencia o verejnom obstarávaní podnietila diskusiu o novele zákona
Pod mottom Posúvame hranice verejného obstarávania k jednoduchosti sa 23. októbra v Bratislave uskutočnila odborná konferencia o verejnom obstarávaní, ktorú pripravila vzdelávacia spoločnosť OTIDEA.
viac
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %