Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
29.11.2023 12:11

Obyvatelia Blatných Revíšť a Svätuša dostanú pomoc po letnej kalamite


Ilustračná snímka


Obyvatelia obcí Blatné Revištia a Svätuš zasiahnutí letnou veternou kalamitou so silným dažďom a krubobitím dostanú od štátu jednorazovú pomoc. Prerozdelia si 275.390 eur. Návrh Ministerstva vnútra (MV) SR v stredu schválila vláda.


 "Komisia spolu posúdila celkovo 24 žiadostí, pričom nezistila podanie neoprávnených žiadostí," priblížil predkladateľ.         

Mimoriadna situácia v okrese Sobrance bola vyhlásená okresným úradom v období od 19. júla do 18. augusta. Ako pripomenul rezort, spôsobila značné škody na majetku obyvateľov obcí.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.
viac
08.07.2020
RÚVZ eviduje lokálnu kalamitu komárov
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava v súčasnosti na území Bratislavského kraja eviduje zvýšený, na niektorých miestach i kalamitný stav v prípade výskytu komárov. Nechystá však cielený monitoring a upozorňuje, že nemôže ani vyhlasovať kalamitný stav alebo mimoriadnu situáciu.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
18.03.2021
Mesto spolu s firmami pripravilo pre ľudí v núdzi potravinovú pomoc
Mesto Prešov pripravilo v spolupráci s miestnymi súkromnými firmami viac ako 200 potravinových balíčkov určených pre osamelých seniorov a rodiny, ktoré sa po nástupe pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení ocitli v núdzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %