Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.01.2020 10:55

Obyvatelia budú môcť opäť využívať mestské poukážky


Vzor poukážky na rok 2020 - mesto Turčianske Teplice


Samospráva Turčianskych Teplíc začala s vydávaním mestských poukážok obyvateľom. Tí ich môžu využiť pri platení na kultúrnych podujatiach či ako zľavu z poplatku za komunálny odpad. Informovala o tom radnica na oficiálnej stránke mesta.


Každý obyvateľ, ktorý má viac ako 18 rokov a nemá podlžnosti voči mestu, dostane od samosprávy desať poukážok. Využiť ich môže pri platení vstupného na kultúrnych podujatiach, pri návšteve Galérie Mikuláša Galandu či kina Turiec, na kúpalisku Vieska, pri športových činnostiach, doprave, sociálnych a komunitných službách alebo aktivitách škôl a školských zariadení v meste.       

Zavedením poukážkového systému sa samospráva snaží priniesť prvok priamej demokracie do správy vecí verejných, je príspevkom z mestského rozpočtu určeným na úhradu rôznych služieb. Poukážkami sa mesto tiež snaží motivovať občanov k včasnej a úplnej úhrade miestnych daní a poplatkov.       

Poukážky si budú môcť obyvatelia vyzdvihnúť na mestskom úrade do 31. marca počas úradných hodín klientskeho centra. Zároveň k nim dostanú i mestský kalendár.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Štefan Škultéty: Čerpanie eurofondov je kľúčové z hľadiska regionálneho rozvoja
Predsedovia odborných sekcií Rady ZMOS nám prezradili, ako vnímajú samosprávu v tomto volebnom období a čomu sa venujú ich sekcie. V aktuálnom vydaní Obecných novín odpovedá primátor Turčianskych Teplíc a predseda sekcie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a kúpeľníctva Rady ZMOS Štefan Škultéty.
viac
07.12.2016
Výstava fotografií zachytáva ľudí v rôznych životných situáciách
Výstava bude verejnosti sprístupnená od 7. 12. 2016 do 19. 12. 2016 vo výstavných priestoroch Mestského úradu v Turčianskych Tepliciach.
viac
29.01.2020
Turčianske Teplice chcú v Horných Rakovciach vybudovať nový bytový dom
Samospráva Turčianskych Teplíc chce v tomto roku zabezpečiť nové nájomné bývanie pre svojich obyvateľov. Dom s 20 bytovými jednotkami chce postaviť v Horných Rakovciach. Vyplýva to z rozpočtu na tento rok.
viac
16.08.2021
Mesto pripravilo Retrofest a dožinkové slávnosti
Vystúpenia rockových kapiel i folklórnych skupín ponúkne program, ktorý pripravilo mesto Turčianske Teplice na záver tohto týždňa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %