Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.05.2022 09:30

Obyvatelia kraja môžu opäť rozhodovať o laureátovi ceny verejnosti


Cena Samuela Zocha.


Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).


Vyberať môžu spomedzi 32 osobností z oblasti školstva, športu, sociálnej oblasti, umenia, publicistiky či histórie. Hlasovať elektronicky môžu do 14. júna. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Som hrdý na to, že v našom kraji máme toľko osobností, ktoré svojou prácou i nápadmi prispievajú k spoločenskému i ekonomickému rozvoju regiónu. Pomáhajú občanom v kraji a prispievajú k jeho dobrej prezentácii doma i v zahraničí," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Ocenenia budú odovzdané 16. júna v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Ceremoniál sa uskutoční po devätnásty raz. Laureátom budú udelené Výročné ceny Samuela Zocha a Pamätné listy predsedu, po štvrtý raz kraj udelí aj titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhuje predseda kraja. In memoriam bude udelená svetovej opernej speváčke a sopranistke Lucii Poppovej.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
05.09.2022
BSK ocení výnimočné osobnosti regiónu, verejnosť môže posielať nominácie
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť ocení výnimočné osobnosti regiónu. Ide o osobnosti, ktoré svojou prácou výrazne prispeli k spoločenskému, kultúrnemu a ekonomickému rozvoju.
viac
26.10.2022
Verejnosť môže hlasovať za Detský čin roka
Do hlasovania za Detský čin roka sa okrem škôl môže zapojiť aj verejnosť. O víťazovi ceny verejnosti sa rozhoduje už po desiaty raz. Hlasovať je možné na webe detskycin.ludialudom.sk. Informovala o tom nezisková organizácia Ľudia ľuďom, ktorá za internetovou anketou stojí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %