Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.10.2022 09:30

Obyvatelia mesta môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte


Mestský úrad v Topoľčanoch.


Obyvatelia Topoľčian môžu odovzdávať svoje hlasy projektom, ktoré by mali byť podporené z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval magistrát, hlasovanie v elektronickej ankete je možné do konca októbra.


Obyvatelia Topoľčian si môžu vyberať z ôsmich verejnoprospešných projektov. Je medzi nimi zriadenie telocvične na funkčný tréning pre športovcov so zameraním na hokej či vyznačenie svätojakubskej pútnickej trasy. Hlasujúci môžu podporiť aj projekt novej oddychovej zóny, výsadbu stromov na verejných miestach či obnovu kaplnky Sedembolestnej Panny Márie so studničkou na kalvárii.

O financie z participatívneho rozpočtu žiada aj projekt inštalácie relaxačných plošín v mestskom parku či oplotenie detského ihriska na Ulici J. Matušku. Záujemcovia môžu odovzdať svoj hlas aj zámeru na prenesenie sochy Sladovníka z plochy pred bývalým topoľčianskym pivovarom na významnejšie miesto.

Podľa mestského úradu je participatívny rozpočet obľúbenou formou na financovanie rôznych občianskych projektov. "Verejnosť tak má možnosť riešiť problémy a ovplyvniť efektívne využívanie finančných prostriedkov mesta. Je to jedinečná možnosť zrealizovať drobné úpravy a oživenie verejných priestranstiev či budov, ktoré môžu znamenať veľa pre tých, ktorí v danej lokalite žijú," pripomenula radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
11.10.2023
Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu
Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %