Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
16.08.2023 04:15

Obyvatelia mesta môžu požiadať o nový sociálny príspevok


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Nových Zámkov, ktorí sa ocitli v zlej sociálnej situácii, môžu získať od mesta nový príspevok. Zásady jeho poskytovania schválili mestskí poslanci ešte v júni. Žiadosť o jeho poskytnutie musia záujemcovia podať najneskôr do konca septembra.


Ako sa uvádza v zásadách o poskytovaní príspevku krízovej intervencie, jednorazová pomoc môže byť poskytnutá v maximálnej výške 2000 eur. "Príspevok je možné poskytnúť aj opakovane, maximálne však do výšky 500 eur," uviedla radnica. Podľa mestského úradu je v Nových Zámkoch 1502 potenciálnych žiadateľov. "Predpokladaná maximálna potreba zvýšenia tejto položky v rozpočte na rok 2023 je 150 200 eur," doplnil magistrát.

Ako pripomenul, mesto má už dlhšie vypracované zásady, na základe ktorých poskytuje pomoc ľuďom v ťažkej sociálnej situácii. "Je medzi nimi aj príspevok na vykurovanie formou drevených brikiet a palivového dreva. Nový príspevok dopĺňa okruh oprávnených žiadateľov, ktorí majú nízky príjem či zvýšené životné náklady," dodal magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2017
V Nových Zámkoch chcú spolupracovať s komunitami mladých
Projekt vznikol v spolupráci Nadácie pre deti Slovenska a Projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Úspešne ho uskutočňujú už v šiestich komunitách Slovenska.
viac
11.08.2017
Výstava Avari a Slovania na sever od Dunaja predstaví ich spolužitie
Na putovnej archeologickej výstave Avari a Slovania na sever od Dunaja, ktorú v období od 18. augusta do 21. októbra sprístupní širokej verejnosti Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch, bude zdokumentované spolužitie týchto dvoch etník na Slovensku.
viac
08.02.2018
Mesto modernizuje trhovisko, pribudne nové zastrešenie
V januári tohto roka sa začala rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch. Realizuje ju Brantner, s. r. o., dcérska spoločnosť rakúskej firmy Brantner Walter, G.m.b.H. a mesta Nové Zámky. Rekonštrukcia by mala byť ukončená do apríla tohto roka a vyžiada si investíciu niekoľko stotisíc eur.
viac
02.10.2019
Mesto poskytne ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie
Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %