Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.09.2018 08:30

Obyvatelia mesta môžu športovať v novom fitparku


Ilustračná snímka


Mesto Prešov získalo nový priestor na športovanie určený obyvateľom všetkých vekových kategórií. Podľa radnice prispeje ku skultúrneniu prostredia a poskytne ďalšie možnosti trávenia voľného času vonku s rodinou, priateľmi aj známymi.


 "Je aj v záujme mesta, aby vytváralo obyvateľom kompaktný priestor, ktorý im poskytne nielen dostupnosť všetkých moderných služieb, ktoré zvýšia kvalitu bývania, ale aj zmysluplné možnosti trávenia voľného času," povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová.       

Nový Fitpark Prešov na ulici Pavla Horova je výsledkom spolupráce samosprávy a súkromného investora obchodného centra Eperia Shopping Mall. Samospráva mesta vytipovala voľný priestor funkčne určený pre rekreačne športové vyžitie a obchodné centrum na ňom vybudovalo outdoorové workoutové ihrisko na vlastné náklady.

Skladba jednotlivých zariadení je zvolená tak, aby si Prešovčania mohli aktívne precvičiť celý pohybový aparát, pričom si každý môže zvoliť až z ôsmich stupňov záťaže. Nastavenie obtiažnosti tak umožní cvičiť rovnako efektívne mladým, ako aj starším obyvateľom.       

Použitie zariadení je podľa radnice veľmi jednoduché, ale napriek tomu bude pri každom informačný štítok s návodom a QR kódom, pomocou ktorého si po načítaní do telefónu môžu cvičenci pozrieť videá, návody na cvičenie aj užitočné animácie a piktogramy s vyobrazením mechaniky pohybu na danom zariadení.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
04.03.2020
Na Pltníkoch vyrastie nový skatepark
Rozvoj všešportového areálu v lokalite Pltníky v Martine úspešne pokračuje. V roku 2020 by k futbalovej tréningovej ploche a pumptrack dráhe mal pribudnúť aj nový skatepark.
viac
13.10.2020
Mesto vykupuje pozemky na centrálny mestský park
Do konca roka chce mesto Prešov získať ďalšiu časť pozemkov na okraji sídliska Sekčov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, v budúcnosti tam má vyrásť centrálny mestský park.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %