Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.02.2021 09:15

Obyvatelia Nitry sa môžu zapojiť do fašiangovej súťaže Nitránsky pupek


Ilustračná snímka.


Nitrania sa do polovice februára môžu zapojiť do celomestskej fašiangovej súťaže s názvom Nitránsky pupek. Víťazom sa stane ten, kto pripraví najlepšiu fašiangovú špecialitu.


Obyvateľov celej Nitry vyzvala do súboja mestská časť Párovské háje. „Súťažiť je možné iba s tradičnými fašiangovými špecialitami, fantázii sa medze nekladú. Za vhodný fašiangový outfit či vtipný slovný recept v nitránčine, teda v nitrianskom nárečí, je možné získať ďalšie body,“ uvádza sa v pravidlách súťaže.

Video, prípadne fotopostup je potrebné zaslať najneskôr 15. februára na mailovú adresu, ktorú zverejnilo mesto na svojej webovej stránke. „Na príprave fašiangovej dobroty sa musia zúčastniť rodinní príslušníci. Viac bodov získajú mladšie vekové kategórie od nula do 17 rokov,“ informovali organizátori súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
15.07.2021
Rodinné poradne pre rodiny a jednotlivcov
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravuje národný projekt „Rodinné poradne – poradensko-psychologické služby pre jednotlivcov, páry a rodiny“.
viac
06.08.2021
Nitra hľadá svoju vizuálnu identitu, vyhlásila súťaž pre dizajnérov
Mesto Nitra vyhlásilo súťaž na svoju novú vizuálnu identitu. Určená je pre profesionálov z oblasti komunikačného dizajnu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %