Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
30.11.2022 10:35

Obyvatelia rodinných domov budú od januára triediť odpad do vriec


Ilustračná snímka: (OLO).


Mesto Liptovský Mikuláš od januára mení systém zberu triedeného odpadu. Obyvatelia rodinných domov budú po novom zbierať plasty, papier, kovy a lepenku do vriec.


Naplnené vrecia následne vyložia pred svoj dom, odkiaľ odpad odvezie zberová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že nový systém zberu radnica zavádza na základe zmien v legislatíve.

Sklo budú obyvatelia Liptovského Mikuláša vynášať aj naďalej do zelených kontajnerov na súčasných stojiskách. "Vrecia dodajú obyvateľom zamestnanci Verejnoprospešných služieb. Na odpady z papiera dostanú modré, na plasty, kovy a tetrapaky poslúžia žlté vrecia. Odpady sa budú odvážať v dvojtýždňovom intervale v termíne stanovenom v zvozovom kalendári," skonštatovala vedúca oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva na mestskom úrade Mária Lošonská.

V lokalitách s komplexnou bytovou výstavbou sa systém zberu predmetných odpadov nemení. Kontajnery na triedený zber odpadov z plastov, papiera, skla, kovov a tetrapakov budú naďalej umiestnené na stojiskách zberu zmesového odpadu tak ako doteraz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2016
Liptovský Mikuláš získal peniaze na zber biologického odpadu
Mikulášska radnica knihuje ďalší úspech pri získavaní externých zdrojov. „Na projekt zber a zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu pre kompostáreň v Okoličnom sme získali nenávratné finančné prostriedky vo výške 718-tisíc eur,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
24.04.2021
Za ekologickejší Liptovský Mikuláš bojujú infokampaňou
Mesto Liptovský Mikuláš spustilo od apríla informačnú kampaň k povinnému zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu z domácností. Zameriava sa ňou na vzdelávanie obyvateľov zo všetkých vrstiev vrátane mladšej generácie na školách.
viac
28.06.2021
Liptovskomikulášania vlani zhodnotili 53 percent odpadov
Obyvatelia Liptovského Mikuláša v roku 2020 zhodnotili 53 percent odpadov. Samospráva sa tým zaradila medzi najlepšie mestá na Slovensku v separácii. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
04.11.2022
V Liptovskom Mikuláši vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu
Obyvatelia Liptovského Mikuláša vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu. Objemný a zelený odpad mohli počas siedmich dní vyhodiť do 21 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %