Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.12.2018 08:05

Obyvatelia sa môžu prihlásiť do komisií MsZ a mestských výborov


Ilustračná snímka - Senica


Do komisií mestského zastupiteľstva (MsZ) a mestských výborov sa môžu prihlasovať obyvatelia Senice, ktorí majú záujem spolupracovať na riadení vecí verejných. Možnosť je otvorená do 10. januára 2019. Výzvu zverejnil mestský úrad.


Každá komisia bude zložená z poslancov a zástupcov verejnosti. "V jednotlivých častiach mesta sú zriadené mestské výbory. Výbory reprezentujú obyvateľov časti mesta a podieľajú sa na samospráve. Mestský výbor je poradný a iniciatívny orgán mestského zastupiteľstva a primátora mesta. Základnou úlohou výborov je uplatňovanie záujmov jednotlivých častí mesta a zapájanie občanov do riešenia verejných vecí mesta," informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková. Vybraných kandidátov zvolí zastupiteľstvo na svojom prvom zasadnutí roku 2019.       

Pri zastupiteľstve budú pracovať komisia finančná, pre správu mestského majetku, obchodu a služieb, pre výstavbu, územné plánovanie, dopravu, pre sociálnu, zdravotnú a bytovú oblasť, pre vzdelávanie, kultúru, mládež a zbor pre občianske záležitosti, športu, na ochranu verejného poriadku a životného prostredia a komisia pre prevenciu kriminality, iných protispoločenských činností.       

Návrhy na členov komisií mestského zastupiteľstva a návrhy na zloženie mestských výborov môžu záujemcovia predkladať zástupcovi primátora Filipovi Lackovičovi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2017
Starosta vyzýva ľudí, aby ho prišli podporiť podpisom na úrad
Starosta Želoviec Július Makó, v okrese Veľký Krtíš, vyzval prostredníctvom webovej stránky obyvateľov obce, aby sa prišli na obecný úrad podpisovať za jeho zotrvanie vo funkcii. Svoje rozhodnutie zdôvodnil snahou časti obecného zastupiteľstva a niektorých "bývalých čakateľov" na post starostu.
viac
22.12.2018
Primátor pozýva obyvateľov mesta do komisií
Do 25. januára majú obyvatelia Hlohovca čas sa rozhodnúť, či sa chcú spolupodieľať na chode a činnosti samosprávy mesta. Primátor Miroslav Kollár zverejnil výzvu na prihlásenie sa za členov komisií mestského zastupiteľstva.
viac
12.01.2019
Obyvatelia mesta sa môžu prihlásiť do komisií mestského zastupiteľstva
Mesto Trnava ponúka občanom už v druhom volebnom období možnosť stať sa členmi komisií mestského zastupiteľstva a výborov mestských častí (VMČ). Doplnia tak počty poslancov, ktorí boli do komisií a VMČ zvolení na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva vo volebnom období 2018 – 2022.
viac
12.11.2020
Mesto zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana, symbol vinohradníkov
Mesto Levice zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana na Brestovej ulici. Potrebné financie vo výške 4000 eur získala samospráva z výzvy Ahoj, krásne Slovensko, ktorej cieľom bolo vyčistiť a zrenovovať tri miesta na Slovensku, o ktorých rozhodli svojimi hlasmi občania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %