Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.12.2022 08:25

Ocenenia za dobrovoľníctvo získali jednotlivci i občianske združenia


Ilustračná snímka: (tasr).


Ocenenie Srdce na dlani za dobrovoľnícku činnosť v Košickom kraji získalo spolu 25 jednotlivcov a dve občianske združenia. V rámci 14. ročníka oceňovania si ich v 13 kategóriách prevzali na pondelkovej (5. 12.) slávnosti v Michalovciach.


Dobrovoľníkov ocenili Košický samosprávny kraj (KSK) a Dobrovoľnícke centrum Košického kraja (DCKK).

Srdce na dlani je venované ľuďom, ktorí svoj čas dobrovoľne a bez nároku na honorár venujú verejnoprospešným aktivitám. Ide o kategórie, ako je dobrovoľníctvo v oblasti rozvoja komunity a občianskej spoločnosti, pomoc v sociálnej oblasti, v prospech životného prostredia, v oblasti kultúry, vzdelávania či práce s deťmi. Špeciálnou kategóriou bola tento rok pomoc Ukrajine, informoval Úrad KSK.

"Je za nami ťažký rok, ktorý poznačila hlavne vojna hneď za našimi hranicami, taktiež boj, ktorý dennodenne zvádza naša príroda, týrané zvieratá, ale aj samotní východniari, napríklad z vylúčených komunít. Je skvelé vedieť, že v každej z týchto situácií sa vždy máme na koho spoľahnúť. Svedčí o tom rekordný počet nominácií – približne 120, aj z tohto dôvodu sme v niektorých kategóriách udelili ocenenie viacerým dobrovoľníkom," povedala predsedníčka DCKK Miroslava Langerová.

Ocenenia v jednotlivých kategóriách získali občianske združenia Novozem a Usmej sa na mňa. Z jednotlivcov to boli Karolína Bortáková, Ján Jasovský, Renáta Cibíkova, Zuzana Hermanovská, Gabriel Sarkovics, Illia Kozím, Maksym Karakay, Patrik Majerský, Naďa a Tomáš Kapráľovci, Monika Kováčová, Jana Žiletská, Maroš Kováč, Monika Schwartzova, Ladislav Rovinský, Dominik Karaffa, Dagmar Kočiová, Beata Zemková, Michal Kravčík, Marta Saloňová, Ingrid Ferková, Mária Ferčáková, Alica Horváthová, Patrícia Tivadarová a Andrej Gladiš.

"Medzi našimi laureátmi sú mladí študenti aj skúsení seniori, úradníci, ale aj vinári, kňaz, ochranári či učitelia, spája ich jedno – vôľa pomáhať," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
17.10.2019
Dobrovoľníci dostanú ocenenia Srdce na dlani
Ľudia, ktorí bez nároku na finančnú odmenu venujú svoj čas a energiu ľuďom, ktorí to potrebujú, či projektom, ktoré robia svet krajším a solidárnejším, dostanú aj tento rok ocenenia Srdce na dlani.
viac
09.10.2021
Projekt Srdce na dlani aj tento rok ocení aktivity dobrovoľníkov na Slovensku
Ocenenie Srdce na dlani aj tento rok vyzdvihne výnimočné dobrovoľnícke skutky a aktivity vo všetkých krajoch Slovenska. Verejnosť môže jednotlivcov, organizácie alebo projekty nominovať do 8. novembra 2021.
viac
08.11.2023
Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií
Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %