Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
08.01.2022 11:59

Očkovanie: prihlásenie na konkrétny dátum a čas


Ilustračná snímka


Rezort zdravotníctva a Národné centrum zdravotníckych informácií spustili novinku v registrácii na očkovanie proti COVID-19. Aktuálne je už možné vybrať si termín a čas očkovania.


 

Systém registrácie je síce podobný, ako tomu bolo doteraz, len vo formulári pribudla možnosť výberu konkrétneho miesta očkovania a termínu. Doteraz bolo možné zadať pri registrácii na očkovanie proti COVID-19 iba orientačné miesto očkovania (kraj, okres). Termín bol následne pridelený systémom. Po úprave systému si občan, ktorý sa registruje, môže vybrať už aj dátum a čas, ktorý mu vyhovuje.

Na očkovanie sa záujemca registruje prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, z ktorej je následne presmerovaný na registračný formulár NCZI. Po zadaní osobných údajov si občan najprv vyberie preferovaný okres. Následne sa mu zobrazia všetky očkovacie miesta v danom okrese. Potom si môže vybrať čas očkovania v danom očkovacom centre.

Registrácia sa využíva pri prvej a tretej dávke. Termín na podanie druhej dávky je zasielaný automaticky. Výber dátumu a časového úseku je možný u všetkých vekových kategórií. U detí však, prirodzene, len do očkovacích centier, ktoré danú skupinu očkujú, a iba na očkovanie prvou dávkou.

Výber termínu môžu využiť aj záujemcovia o očkovanie, ktorí sa na vakcináciu už registrovali a sú v tzv. čakárni – tí dostanú termín pridelený automaticky alebo môžu upraviť svoju registráciu a požiadať o konkrétny termín. Ak túto možnosť nevyužijú a automaticky pridelený termín im vyhovovať nebude, môžu využiť službu: zmena registrácie, ktorá im umožní výber nového termínu. Ak záujemca nenájde vhodný termín, môže svoju registráciu zrušiť a nanovo sa registrovať neskôr.

Záujemcovia o očkovanie môžu využiť objednanie sa na konkrétny termín, ak pri registrácii zadajú maximálne 5 okresov. Ak označia viac okresov, systém ich zaradí do čakárne a termín im bude pridelený automaticky vo vakcinačnom centre v nimi zvolenom okrese.

Okrem očkovania prostredníctvom registrácie je naďalej možné využiť aj vakcináciu bez registrácie. Zoznam očkovacích centier a časy prevádzky sú zverejnené na stránke ministerstva zdravotníctva TU. 

Ministerstvo zdravotníctva SR však odporúča registráciu určite využiť - umožní sa efektívnejšia distribúcia vakcín a lepší manažment pacientov vo vakcinačných centrách. Pokračuje očkovanie v ambulanciách tých lekárov, ktorí túto možnosť poskytujú, ako aj očkovanie výjazdovými tímami.

Postup pri registrácii na očkovanie na konkrétny termín:

Na stránke www.korona.gov.sk žiadateľ zaklikne možnosť: očkovanie – registrácia.

Po presmerovaní na registračný formulár zadá osobné údaje a preferovaný okres očkovania. Zobrazia sa na výber konkrétne očkovacie miesta.

Následne si môže žiadateľ vybrať tiež dátum a čas očkovania.

Systém potvrdí požiadavku a žiadateľovi zašle potvrdzujúcu notifikáciu SMS a emailom.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
SK 8: Župy sú pripravené pomôcť vláde aj pri zrýchlení očkovania
Všetkých osem samosprávnych krajov je pripravených poskytnúť súčinnosť vláde Slovenskej republiky pri zrýchlení procesu očkovania proti ochoreniu Covid-19. O konkrétnych formách pomoci dnes županka a župani rokovali so zástupcami ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.
viac
28.05.2021
PSK má nový registračný portál pre čakateľov na očkovanie
Prešovská župa spustila do prevádzky vlastný registračný portál pre čakateľov na očkovanie a preočkovanie. Kraj chce takto uľahčiť a zefektívniť prístup pre záujemcov o vakcínu.
viac
14.08.2021
Očkovanie prináša výhody aj pre kultúru
Podľa nových pravidiel sa budú môcť kultúrne podujatia konať počas všetkých stupňov COVID automatu.
viac
05.10.2021
PSK bude očkovať v Medzilaborciach, Fričovciach, Poprade i v Prešove
Prešovský samosprávny kraj má na najbližšie dni naplánované ďalšie očkovacie akcie. V priebehu týždňa sa k proticovidovej vakcíne budú môcť dostať záujemcovia bez registrácie v Medzilaborciach a Fričovciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %