Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.12.2020 09:00

Od 1. januára opäť pribudnú víkendové spoje do turisticky zaujímavých lokalít


Ilustračná snímka (tasr)


Celoštátna zmena cestovných poriadkov vstúpi do platnosti v nedeľu 13. decembra. V BBSK prinesie časové posuny prímestských spojov, ktoré budú lepšie nadväzovať či už na iné autobusy, alebo vlaky. Od 1. januára začnú opäť premávať aj autobusy do turisticky atraktívnych lokalít Čertovica a Srdiečko.


Od nedele 13. decembra príde aj v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) k zmene cestovných poriadkov. V prípade niektorých prímestských autobusov, ktorých objednávateľom je župa, treba počítať s časovými posunmi.

„Cestujúcej verejnosti odporúčame skontrolovať si aktuálne časy odchodov jednotlivých spojov či už priamo na výveskách autobusových zastávok, alebo na internetovej stránke www.cp.sk. Zmena berie do úvahy požiadavky cestujúcich, pričom vo väčšine prípadov ide o časové posuny, smerujúce k lepšej nadväznosti, alebo zmeny vyvolané zosúladením jazdnej doby s aktuálnou premávkou,“ povedal Miroslav Vyka, riaditeľ odboru cestnej dopravy Úradu BBSK.

S ohľadom na súčasnú pandemickú situáciu zostávajú spoje v Banskobystrickom samosprávnom kraji premávať v rozšírenom prázdninovom režime, okrem obdobia školských prázdnin, kedy pôjdu

v štandardnom prázdninovom režime. Prázdniny pritom podľa zverejnených informácií začnú už v pondelok 21. decembra.

„Od 1. januára do 5. apríla budúceho roku pribudnú počas víkendov a štátnych sviatkov autobusové spoje z Brezna na Čertovicu a tiež z Podbrezovej na Srdiečko pod Chopkom. Tie budú nadväzovať na regionálne vlaky z Banskej Bystrice a predpokladáme, že budú využívané najmä lyžiarmi a turistami,“ doplnil Miroslav Vyka.

Rovnako župa zaviedla nový pár spojov v úseku Gemerská Ves - Držkovce, kde doposiaľ platné spoje v dňoch školského vyučovania kapacitne nepostačovali.

Nové spoje na Srdiečko a Čertovicu:

Sobota a nedeľa v nadväznosti na vlak

Vlak: B. Bystrica (7:36) – Podbrezová (8:18)

Nový BUS: Podbrezová, aut. st. (8:30) – Srdiečko (9:15)

(Popoludní sa cestujúci dostanú späť do Podbrezovej existujúcim autobusovým spojením s prestupom na Táloch pri hoteli Partizán)

Nedeľa v nadväznosti na vlak:

Vlak: B. Bystrica (7:36) – Brezno (8:30)

Nový BUS: Brezno, žel. st. (8:45) – Čertovica (9:14)

V sobotu možno využiť existujúci spoj Brezno, žel. st. (8:15) – Čertovica (8:44) do Liptovského Mikuláša, ktorý jazdí celoročne.

Spiatočné nové autobusové spoje v sobotu a v nedeľu:

Nový BUS: Čertovica (15:45) – Brezno, žel. st. (16:14)

 

Autor: (ts-Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
BBSK: Zmena cestovných poriadkov: Autobusy budú stáť na väčšom počte zastávok
Od 15. decembra 2019 začnú platiť na prímestských autobusových linkách SAD Zvolen a SAD Lučenec nové cestovné poriadky. Dôvodom je ich každoročná celoštátna zmena, ktorá reaguje na posuny časov odchodu vlakov. Banskobystrická župa ju však využila aj na viaceré úpravy v prospech cestujúcej verejnosti
viac
01.04.2020
Od 2. apríla budú v BBSK autobusy premávať v režime Sobota Plus
Autobusové linky prímestskej autobusovej dopravy, ktoré prevádzkuje SAD Zvolen a SAD Lučenec, budú v Banskobystrickom kraji premávať od štvrtka 2. apríla v upravenom režime Sobota Plus. Zredukovanie počtu spojov patrí k ďalším opatreniam pred šírením nového koronavírusu.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
03.03.2023
Od nedele sa v BBSK mení cestovný poriadok, pribudnú spoje v autobusovej doprave
Od nedele 5. marca dôjde k zmene cestovných poriadkov na 34 linkách prímestskej autobusovej dopravy v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Nové spoje pribudnú aj ako náhrada za štátom zrušené vlaky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %