Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2020 07:30

Od nedele sa prímestské autobusy vrátia do prázdninového režimu


Ilustračná snímka.


Prímestské autobusy v Banskobystrickom kraji budú od nedele 10. mája (vrátane) opäť premávať v prázdninovom režime. Župa tak zareagovala na uvoľňovanie opatrení zo strany štátu, na všetkých linkách však zostávajú platiť prísne bezpečnostné opatrenia.


V súvislosti s uvoľňovaním opatrení, ktoré štát prijal ako prevenciu proti šíreniu nového koronavírusu, posilňuje Banskobystrický samosprávny kraj autobusové spoje na prímestských linkách. K zmene cestovných poriadkov na spojoch SAD Zvolen a SAD Lučenec príde od nedele 10. mája (vrátane) a autobusy budú až do odvolania premávať v prázdninovom režime.

„Kým aktuálny režim Sobota plus poskytuje len niečo viac ako polovicu spojení v porovnaní s bežným režimom, prázdninový režim zabezpečí premávanie až 90 percent všetkých spojov. Chceme ľuďom aj takýmto spôsobom umožniť čo najplynulejší návrat do bežného života a opäť naštartovať ekonomiku,“ povedal vicežupan Ondrej Lunter.

V platnosti však stále zostávajú všetky bezpečnostné opatrenia na ochranu vodičov i cestujúcich, ktoré samosprávny kraj od začiatku koronakrízy prijal.

Do autobusov je povolený vstup len s ochranou nosa a úst, ktoré je potrebné prekryť rúškom, šatkou, či inou vhodnou alternatívou. Odporúčané je aj použitie ochranných rukavíc. Sedenie na sedadlách hneď za vodičom a v rade vedľa je naďalej zakázané, cestujúcim župa odporúča vyhnúť sa hotovostným platbám a využívať na kúpu lístkov čipové karty.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %