Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.01.2024 09:15

Od nového roka vykuruje 80 percent domácností spoločnosť v rukách mesta


Mesto Brezno


Tepelná sústava a výroba tepla pre domácnosti a podnikateľské subjekty sa po 20 rokoch vrátila do správy mesta Brezno. Spoločnosť BREZNO ENERGIA, ktorú samospráva založila a je stopercentne v jej rukách, vykuruje od nového roka 80 percent domácností v meste.


"Posledné dohody so spoločnosťou Veolia Energia Brezno sme podpísali na Silvestra. Bez problémov sme konštruktívne prevzali celú správu po 20 rokoch. Pre mesto je to strategické rozhodnutie, dáva nám nové možnosti v energetike, a teda nielen vo výrobe tepla. Naším cieľom je naďalej poskytovať obyvateľom kvalitné služby a oveľa viac," konštatoval na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.         

Samospráva vytvorila 20 pracovných miest, kde prešli takmer všetci nosní zamestnanci na čele s riaditeľom Jaromírom Žákom. Okrem výroby tepla spoločnosť pripravuje projekty na výrobu elektrickej energie.         

"Strategické veci by malo mať naše mesto pod sebou, a teda aj v minulosti som odmietol snahy o predaj nakladania a spracovania odpadov, výroby tepla a iných. Preto sme po ukončení zmluvy prevzali výrobu tepla pod seba, lebo som presvedčený, že to je v prospech mesta a jeho obyvateľov. Splnili sme všetky podmienky a dostali povolenie od Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, zvládli sme výhodný nákup plynu na dva roky, prevod práv a povinností i vybavenie ďalších povolení v oblasti energetiky pre novú spoločnosť," vysvetlil Abel.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Slovenská cestná spoločnosť ponúka pomoc mestám a obciam
Rýchly vedecko-technický rozvoj neobchádza ani oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva. Aj pre správcov miestnych komunikácií je čoraz náročnejšie sledovať napr. všetky nové materiály, technológie, postupy a metodiky na vykonávanie opráv a údržby komunikácií.
viac
25.05.2017
Veľký Meder kúri termálnou vodou z vrtu
Centrum pre využívanie geotermálnej energie dnes (25. 5.) slávnostne otvorili vo Veľkom Mederi, ktorý je od októbra 2016 štvrtým mestom na Slovensku využívajúcim ekologický systém verejného vykurovania termálnou vodou.
viac
04.10.2019
Pozvánka na konferenciu Participatívne rozpočty v praxi / samospráva - školy
Podujatie je realizované v rámci národného projektu Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti s názvom Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík.
viac
28.10.2021
Menej odpadu vieme dosiahnuť jednoduchými zmenami priamo doma
Priemerný obyvateľ Slovenska vyprodukoval za minulý rok podľa údajov Štatistického úradu až 446 kilogramov komunálneho odpadu, čo bolo v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi opäť viac. Pozitívnou správou je, že viac ako polovica z toho neskončila na skládke, ale odpad sme dokázali vytriediť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %